CITEȘTI

Refashion Workshop

Refashion Workshop

Distribuie articolul:
Share

Primul atelier Urban Lab va avea loc sâmbăta aceasta (17 aprilie) la Haş Haş (Popa Tatu nr. 3) și va prezenta moda în forma total neconvenţională a fenomenului Refashion. Ne vom distra împreună, inventând ţinute noi din haine vechi, înarmaţi cu panglici multicolore, textile moi, nasturi amuzanţi şi tot felul de materiale pe care le vom avea la dispoziţie.

Atelierul de Refashion va include tutoriale prin care vom învăța cum să creăm decoraţiuni pentru tricouri, diferite modele de cusături care pot orna ţinutele, moduri în care putem confecţiona accesorii matching – broşe, coliere, brăţări etc. – pentru outfit-urile modificate şi multe alte trick-uri de “laborator” care ne vor ajuta să ne regândim hainele pe care le avem deja. Dacă alegi să participi la workshop-ul Refashion, te rugăm să aduci un tricou pe care să-l modificăm împreună; de restul de materiale şi surprize ne ocupăm noi.

Pe lângă activităţile creative, va exista o secţiune de prezentare a fenomenului refashion, care va avea forma unei proiecţii video cu mult material vizual, pentru a face cunoştinţă cu modul în care a apărut această mişcare, care sunt designerii care folosesc filosofia refashion, cum poate fi reinventat vintage-ul şi multe exemple de ţinute “re-modificate”. Conceptul de refashion este unul simplu: orice obiect de vestimentaţie poate fi regândit şi modificat pentru a crea o ţinută nouă, modernă şi personalizată. Se pune accent pe acţiunea de “renovare” şi de “reciclare” a materialelor şi a hainelor deja croite. Invitatul special al serii va fi Iuliana Manea de la Republic of Tutu.

Atelierul incepe la ora 17:00 și costă 30 de lei. Înscrieri le se fac la adresa: [email protected].

Cadoul oferit de urban lab pentru acest workshop este o plăsuţă eco (realizată manual din bumbac) pe care o vom decora împreună pentru a o integra ţinutei noastre. Vă veţi întoarce de la Workshop-ul Refashion cu un tricou nou-reinventat, cu accesorii asortate şi cu o plăsuţă creată special pentru noua ţinută!

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Refashion Workshop. Citeste acum http://tinyurl.com/y2s47t8 […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share