CITEȘTI

Secretul cadourilor frumoase. Mic îndrumar de împa...

Secretul cadourilor frumoase. Mic îndrumar de împachetat.

Distribuie articolul:
Share

Cadourile frumos împachetate întotdeauna par și  mai frumoase. Cel puţin așa mi se pare mie. De cele mai multe ori am senzația, atunci când dăruiesc un cadou, indiferent cum ar fi acesta, că bucuria celui care desface cu grijă fundița și hârtia e incomparabilă. E o bucurie sinceră, ca cea a unui copil care descoperă lumea de unul singur și găsește în ea ceva minunat. Și totuși, drumul până la această bucurie nu e întotdeauna cel mai ușor.

De data aceasta, atelierul micilor bucurii vă propune o dublă bucurie, a voastră de a împacheta potrivit un cadou dar și a celui care îl primește. Dacă și voi, ca și mine, ați avut de înfruntat o mulțime de gânduri legate de hârtia cu care să împachetați cadoul pentru prietenul vostru, sau cu ce fel de fundă să-l legați, în rândurile următoare s-ar putea ca toate aceste griji să dispară.

Dar să atacăm problema cu pași mici. Cel mai ușor de împachetat un cadou, cu drag și fără prea multă bătaie de cap e cel pentru o doamnă sau domnișoară cu care suntem în relații de prietenie sau cel puțin la fel de apropiate. Dacă știm că îi plac fluturii, culoarea roz sau fundele de tul, nu întâmpinăm nicio problemă. În general, cadourile pentru doamne împachetate într-o hârtie cu imprimeu elegant sau cu flori mici, cu o fundă potrivită – unde e cazul – sunt un succes garantat.

Imprimeurile uni sunt cele mai potrivite, indiferent de culoare. Când apare îndoiala, cea mai bună soluție e o singură culoare. Recunosc că mie îmi place să folosesc hârtia de împachetat reciclată, cu o nuanță maronie, însă aceasta nu e potrivită decât pentru prieteni ai mediului sau prietenii voștri apropiați.

Și acum să ajungem la problema cu adevărat spinoasă. Cadourile pentru bărbați. Fie că sunt tații sau prietenii noștri, prieteni îndepărtați sau apropiați, lucrurile devin complicate. Dacă achiziționarea unui cadou era problematică, împachetarea lui adaugă un plus de… suspans. După îndelungi căutări am descoperit o hârtie care într-adevăr face diferența. Pe lângă clasica, lipsita de risc variantă a hârtiei într-o singură culoare „bărbătească”, hârtia cu imprimeu marinăresc sau „de explorator” e un real succes. Sunt hârtii elegante, fie că sunt în nuanțe de albastru sau de maro, cu diverse instrumente de pe vremea lui Columb. Cadourile cu un astfel de imprimeu nu mai au nevoie de nicio legătură, cu atât mai mult cu cât bărbații nu sunt mari fani ai fundelor… 🙂

Spor la împachetat!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Mare dreptate ai, pentru că înainte să se descopere cadoul propriu-zis, ia ochii varianta de împachetare pe care ai descoperit-o. Am remarcat şi eu acest lucru, în plus la ceea ce ai scris tu, aş mai adăuga că o notă specială de glamour se dă unui cadou pentru doamne/domnişoare şi prin folosirea unei cutiuţe personalizate, după cum am prezentat şi eu pe blog.
    http://gabriela-bijoux.blogspot.com/

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Secretul cadourilor frumoase. Mic îndrumar de împachetat. . Citeste acum http://tinyurl.com/2bqn4wu […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share