CITEȘTI

Gainuşa Marga – suport de linguri sau creioane

Gainuşa Marga – suport de linguri sau creioane

Distribuie articolul:
Share

Astăzi am să v-o prezint pe găinuşa Marga. Ea a prins viaţă dintr-o cutie de conservă şi resturi de materiale. Reciclează şi tu cutiile de conservă, aşa vom avea o planeta mai curată.

Materiale necesare:

1. Tipar
2. Fetru alb, roşu
3. Resturi de materiale (roşu, portocaliu)
4. Aţă de cusut (roşie, albă, portocalie)
5. Ac
6. Foarfece
7. O cutie de conservă înaltă de 10-15cm
8. Pistol de lipit (cu lipici fierbinte)
9. 2 mărgeluţe
10. Vopsea neagră pentru textile (opţional)
11. Fibră pentru umplut/vată

1. Măsuraţi cutia de conserve (înălţimea şi circumferinţa). Desenaţi un dreptunghi în care latura mare va fi circumferinţa conservei + 3cm, iar latura mică va fi înălţimea cutiei + 3cm. Tăiaţi fetrul roşu după acest tipar. Apoi desenaţi fundul cutiei pe fetru şi decupaţi.
Tăiaţi celelalte materialele conform tiparului, câte 2 din fiecare, excepţie făcând piciorul găinei, care se va taia de 4 ori.


2. Cu vopseaua pentru textile se fac punctuleţe pe bucăţile din material ce vor reprezenta aripile. Dacă nu aveţi vopsea, săriţi peste pasul acesta.


3. Se cos cele două bucăţi care vor reprezenta creasta şi se lasă o porţiune liberă. Se umple cu fibra şi se coase deschizătura. Se coase creasta pe o bucată de fetru care va fi faţa găinuşei.


4. Se cos cele două margeluţe şi apoi se suprapun cele două bucăţi de fetru care vor reprezenta faţa. Se coase de jur împrejur, lăsând câţiva centimetri necusuţi.


5. Se umple cu fibră şi se coase deschizătura.


6. Acum se va face ciocul. Se suprapun şi se cos cele 2 bucăti de material şi apoi se lipesc pe faţa găinuşei.


7. Pentru a face picioarele, se suprapun şi se cos bucăţelele de material, lăsând 1 cm necusut. Se umplu cu fibră şi se coase deschizătura.


8. Se pune fetrul în jurul cutiei. Se lipeşte o latură a fetrului de cutie şi apoi se suprapune materialul, lipindu-le împreună. Apoi se lipeşte fetrul de fundul conservei.


9. Se ia rotundul din fetru şi se va lipi de fundul conservei, peste materialul lipit deja.


10. Se suprapun marginile de sus şi se lipesc de pereţii interiori ai conservei.


11. Se lipesc de “corp” capul, aripile şi picioarele găinuşei.Opţional, se va lipi o bentiţă de material pe marginea fetrului.

Si GAAATAAA!!! Găinuşa Marga este gata!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Gainuşa Marga – suport de linguri sau creioane. Citeste acum http://tinyurl.com/3yx9hw2 […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share