CITEȘTI

Sucul de mere de la Mălâncrav

Sucul de mere de la Mălâncrav

Distribuie articolul:
Share

Primul produs bio pe care am avut ocazia să-l consum a fost sucul de mere de la Mălâncrav. Se întâmpla într-o zi însorită de vară, pe terasa de la Muzeul Ţăranului, la o masă de lemn cu scaune înflorate. Nici n-am ştiut că era bio, dar era grozav de bun! De-abia mai târziu am aflat că ce băusem era vestitul suc de mere de la Mălâncrav!

Mălâncrav e atât de frumos încât prinţul Charles n-a rezistat şi a achiziţionat un teren în zonă. Pe lângă pitorescul locului şi faptul că se laudă cu cei mai mulţi locuitori saxoni din toată Transilvania, cea mai la îndemână asociere atunci când se vorbeşte de Mălâncrav e cea cu sucul de mere.

Sucul asta nu e doar foarte bun, pentru că altfel n-ar fi fost aşa de apreciat, dar e şi ambalat frumos. Se prezintă într-o sticlă de 1 litru şi vine însoţit de o broşură mică, prinsă cu tricolor de gâtul însetat al sticlei. Broşura poveşteste cu câtă grijă şi atenţie merele devin suc, cum trebuie consumat şi, pentru că e şi un medicament, în cazul căror afecţiuni poate să aibă un efect benefic.

Dupa ce aţi citit broşura, aţi desfăcut tricolorul şi în sfârşit aţi desfăcut sticla, veţi fi cuceriţi de parfumul proaspat şi natural al merelor. Papilele gustative vă vor fi încântate de o aromă dulce şi înmiresmată, plină de savoare, ca cea a unui coş de fructe proaspat culese. Un singur pahar de suc rece vă va determina dacă nu să mergeţi la Mălâncrav, macar să faceţi o plimbare în natură sau să visaţi la o casă de vacanţă, cu o gradină plină de flori şi mărul vostru din care să vă faceţi suc!

Sucul de mere de la Mălâncrav, la care aş adauga şi sucul de pere, la fel de încântător, nu numai că e un produs minunat, dar e un produs românesc! Vă recomand aşadar să înlocuiţi măcar în zile deosebite apa sau acidulatele cu un pahar de energie dulce şi proaspată, culeasă din natură şi transpusă cu drag într-o sticlă îmbrăcată tricolor (spune şi asta ceva, nu?!: ) Aici aflaţi câte ceva despre Mălâncrav, povestea sucului de mere o găsiţi aici şi de cumpărat mergeţi la sigur la Muzeul Ţăranului, la magazinul Biocoop din Sibiu şi puteţi încerca în  magazinele cu produse bio din oraşul vostru (care nu-s mai mult de 20 în toată ţara) sau la magazinul tradiţional . Şi după sucul de mere, neapărat să-l încercaţi şi pe cel de pere  🙂

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. george

    17 mai

    puteti vedea cam cum se face si de unde pe situl sucului

    http://www.suc-de-mere.ro

  2. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Sucul de mere de la Malancrav . Citeste acum http://tinyurl.com/23eynsp […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share