CITEȘTI

Magazinul de produse dubioase, marca PLOHOTNUKE

Magazinul de produse dubioase, marca PLOHOTNUKE

Distribuie articolul:
Share

PLOHOTNUKE, dupã cum se recomandã pe blogul ei: „este o creaturã dubioasã care realizeazã tot soiul de accesorii care se vor ieşite din comun. Îşi încearcă şi talentele de ilustrator, dar mai are de învãţat. Se exprimã dubios, dar se înţelege cu ceilalţi indivizi prin limbajul comenzilor! 😀”.

http://plohotnuke.wordpress.com/

Aceastã prezentare m-a fãcut curioasã, aşa cã i-am luat un interviu Mariei pentru a afla mai multe detalii despre produsele ei dubioase.  Iatã ce a ieşit!

1. Ce te-a determinat sã devii artizan handmade?

La început, am vrut sã imi fac accesorii pe placul meu şi low-budget. Apoi am vrut sã-i vãd pe toţi purtând chestiile pe care le fac. Mã rog, pe cât mai mulţi.

2. De ce continui sã te duci la târguri de handmade, când acum toatã lumea se crede « artizan » ?

Eu nu mã consider nimic încã. Nu fac asta ca meserie, e un hobby. Nu o fac în mod constant, ci dupã cum am chef şi timp. În plus, cred cã artizanul are legãturã mai mult cu tradiţia. Consider cã ceea ce fac eu nu are de-a face cu tradiţia.

3. Care produse handmade te reprezintã ? Şi, mai ales, de ce ?

Nu am un gen de produse preferate. Îmi cumpãr sau fac câte ceva în funcţie de ce am nevoie şi  de ce vreau să exprim. Uite, de exemplu, acum câteva sãptãmâni mi-am comandat o poşetã handmade de pe net. Nu mi-am luat în viaţa mea o poşetã pentru cã nu port. La fel de bine s-ar putea sã nu o port nici pe aceasta, dar mi-a plăcut atât de mult încat nu am suportat sã ştiu cã nu o am.

4. Care sunt materialele preferate cu care lucrezi ?

Pasta modelatoare cu uscare la aer. Aproape toate lucrurile pe care le fac sunt din acest material. Uneori mai lucrez şi cu lemnul, dar pentru ca totul sã iasã bine trebuie sã fie un lemn perfect finisat. Mi-am luat câteva cutii de lemn natur şi nu am putut face mai nimic cu ele pentru cã sunt foarte prost lucrate.

5. Ce sfat îi dai unei persoane ce vrea acum sã devinã artizan în handmade ?

Sã lucreze chestiile cu foarte mare grijã şi curat, sã le testeze înainte de a le da mai departe. Sã facã lucruri pe care ea însăşi le-ar cumpara.

6. Ce calitãţi trebuie sã aibã un artizan în handmade din punctul tãu de vedere?

Sã fie rãbdãtor, sã îi placã ceea ce face. Sã fie migãlos şi exigent.

7. Care este motto-ul tãu?

Nu am un motto. Sunt o fire schimbătoare şi nu mã caracterizeazã nimic pe termen lung.

8. Crezi cã handmade-ul a devenit simplu comerţ, sau este încã pasiune?

Depinde. Sunt şi oameni care fac simplu comerţ şi oameni care pun pasiune în ceea ce fac. Cred cã procentul este cam 50% – 50%.

9. Unde crezi cã este cea mai bunã locaţie pentru un târg de handmade?

Undeva unde sã fie flux mare de oameni.

10. De la care produs/produse ai primit cel mai bun feed-back?

Cerceii cu relaţii, cei cu pisici turbate, broşele cu “I am a cat person”,  cerceii filosofici… depinde de cine le vede :D. Am de toate pentru toţi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Saturday

    6 septembrie

    Genial!!!

  2. mihaella ion

    4 mai

    Va bucur ca ti-am facut o surpriza placuta, si mai ales ca ai descoperit inainte sa-ti trimit eu mail ca ai fost republicata!
    Te asteptam la lansarea din Mojo de pe 7 mai 2010, ora 18

  3. multumesc frumos pentru atentie. este o surpriza foarte placuta :X iar ideea cu revista voastra este foarte, dar foarte buna. va urmaream de ceva timp 😛 succes in continuare

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share