CITEȘTI

Despre parabenii din cutiile noastre colorate

Despre parabenii din cutiile noastre colorate

Distribuie articolul:
Share

Poate aţi văzut produse cosmetice care se laudă că în componenţa lor nu îşi găsesc locul parabenii. Şi poate v-aţi întrebat ce sunt ei şi de ce lipsa lor e un motiv de laudă.

Deşi fără legătură prea mare, eu asociez parabenii cu pesticidele. Aşa cum o plantă e „ajutată” să crească şi să se dezvolte într-un mod dezirabil, aşa şi produsele cosmetice primesc parabeni pentru a se păstra o perioadă îndelungată şi pentru ca toate componentele să rămână legate şi să aibă efectul scontat timp îndelungat după deschiderea recipientului în care se află.

Practic, parabenii sunt compuşi chimici care au rolul de a conserva. Deşi aceştia se găsesc în legume şi fructe, ceea ce ne-ar putea face să credem ca nu sunt dăunatori, studii au încercat să atragă atenţia asupra pericolului pe care îl pot reprezenta pentru sănătate. Marele semnal de alarmă a fost tras în privinţa cancerului de sân, câţiva cercetatori dezvoltând ideea că parabenii din deodorante sunt o posibilă cauză pentru producerea acestuia. Pe de altă parte, alţii atacă această teorie prin argumentul unei cantităţi scăzute de parabeni folosită în prepararea deodorantelor, ceea ce face ca prezenţa lor să nu aibă un impact clar supra sănătăţii oamenilor.

Mulţi producători de cosmetice au urmat trendul pieţei şi, fie din preocupare pentru sănătatea cumpărătorilor, fie din considerente de marketing, au răspândit produse fără parabeni. Cu toate acestea, există voci ale specialiştilor în produse cosmetice, care pretind că un astfel de produs nu poate avea garanţia calităţii fără un conservant sigur, aşa cum sunt parabenii. Până la studii cu rezultate clare şi unanim acceptate, nu vom şti dacă parabenii sunt într-adevar nocivi sănătăţii, însă putem să observăm semnalele propriei pieli şi reacţiile la produse cosmetice cu sau fără parabeni.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Despre parabenii din cutiile noastre colorate . Citeste acum http://tinyurl.com/2boxr3d […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share