CITEȘTI

Secret Vibes şi Whicked Hayo, neo trance şi dark p...

Secret Vibes şi Whicked Hayo, neo trance şi dark psy

Distribuie articolul:
Share

Neo trance, adică progressive pumping şi ethno psihedelic. Francezii de la Secret Vibes combină instrumente tradiţionale (flaut, didgeridoo, jewharp), voci sensibile, dar puternice şi influenţe etnice (tribal, celtic, oriental) cu electronică. Performance-urile sunt dinamice şi explozive, într-un decor floral artistic întregit de proiecţii, în care dansează profesionişti ce se şi joacă cu focul. Câteodată, un artist face body painting.

Deşi fac muzică împreună de zece ani, de abia anul trecut au scos primul lor album, FireFly, la Aboriginal Recordings. Albumul conţine voci ritmice şi percuţii panoramice care creează halucinaţii cu spaţii sacre antice şi peisaje în care te arunci şi pluteşti. Piesele sunt pentru ringuri de dans însorite, care înalţă energiile. Sunt încântări mantrice date de riffuri filtrate de synthuri, bassline groovy şi tobe pline de viaţă. Este ca o călătorie cu un covor zburător, în jurul lumii. Este clar live, la Iarmaroc! Iar pentru că experienţa live trebuie mai întâi trăită ca să poată fi înţeleasă, postăm deocamdată doar nişte poze, în aşteptarea experienţei înălţătoare.

Psy trance întunecat şi spart, dar melodios. Liveurile Whicked Hayo, adică ale celor doi belgieni Dan şi Morad sunt ca o poveste de la frecvenţe joase, la frecvenţe înalte. Orgii sonore extradimensionale. Şi, mai ales, inovative prin energia care te ridică la 200 de metri deasupra munţilor: nu melodia conduce piesele, ci bassul puternic, pe care-l simţi fix în cortex. Sound alienat care bombardează ringul de dans cu neaşteptat.
Cei doi artişti din Gent fac muzică împreună de cinci ani. Atât le-a luat să scoată şi primul album, în 2008, SoundBreakers. Au lucrat piesele din nou şi din nou, pentru a atinge perfecţiunea pe ringul de dans. În 2010, urmează un nou album.

Călătorie plăcută!

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Secret Vibes şi Whicked Hayo, neo trance şi dark psy. Citeste acum http://tinyurl.com/235wek4 […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share