CITEȘTI

Şoricelul Alfonso – Semn de carte

Şoricelul Alfonso – Semn de carte

Distribuie articolul:
Share

Pentru că semnul de carte de săptămâna trecută a avut succes, am mai facut unul. Astăzi vi-l prezint pe şoricelul Alfonso. E un soricel tare vesel, îndrăgit de copii şi căruia îi place brânza cheddar.

Materiale:

  1. Fetru sau resturi de materiale (alb, bleu, albastru, negru, portocaliu)
  2. Un CD
  3. Aţă neagră, albă, albastră şi portocalie
  4. Ac
  5. 2 mărgeluţe
  6. Tipar
  7. Bentiţă
  8. 2 nasturi
  9. Foarfece

1. Se vor tăia  materialele urmărind conturul tiparelor. Din fetrul alb se vor tăia corpul şi urechile şoricelului, din fetrul bleu se vor tăia salopeta, bretelele şi interiorul urechilor. Din materialul negru se va decupa nasucul, iar din cel albastru, buzunarul salopetei. Din fetrul portocaliu se vor decupa două bucăţi ce vor reprezenta brânza.

2. Pe  bucata albă se vor coase salopeta şi bretelele.

3. Se vor coase nasturii de la bretele şi buzunarul pentru brânză.

4. Cu aţa neagră se va coase întâi năsucul şi apoi mărgelele ce vor reprezenta ochii.  Se vor coase sprâncenele, mustăţile şi gura ca în modelul din poză.

5. Partea bleu a urechii se va coase peste cea albă.

6. Se suprapun cele două bucăţi de fetru portocaliu şi se vor coase. Înainte de a încheia, se va umple cu puţină fibră sau vată şi se va încheia cusătura punând şi bentiţa între cele două bucăţi de fetru.

7. Capătul celălalt al bentiţei se fixează pe partea superioară a corpului, între urechi, se aşează  CD-ul  peste şi apoi cealaltă parte a corpului. Se coase de jur împrejur.

8. Şi gataaaaa! Alfonso a prins viaţă!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Şoricelul Alfonso – Semn de carte. Citeste acum http://tinyurl.com/27osf22 […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share