Recenzie: Ancient Modern

Distribuie articolul:
Share

Ancient Modern ne învață cum să combinăm lutul polimeric și accesoriile din sârmă făcute de noi pentru a crea coliere, brățări, cercei și broșe cu un aspect organic. Lucrul care mi-a plăcut cel mai mult la această carte este atitudinea relaxată, accentul pe imaginație și mai puțin pe perfecțiunea realizării.

Mărgelele nu trebuie să fie perfect rotunde sau fără urme de amprente, fiecare pas poate fi adaptat și modificat, și această carte cu proiectele ei este exemplul perfect că nu se poate greși în lucrul cu lutul polimeric, important este să ai imaginație și să folosești imperfecțiunile creativ.

Introducerea conține informații despre sârmă și cum se lucrează cu ea, despre lutul polimeric și sfaturi generale despre designul bijuteriilor, de la lungimea colierelor până la modul în care trebuie dispuse mărgelele pentru a ne asigura că arată bine și când sunt purtate.

În introducere, dar ca un mini capitol, este un scurt tutorial despre cum se fac închizători pentru colierele din sârmă. În aproape toate proiectele se folosesc componente din sârmă, și nici un colier nu are o închizătoare cumpărată din comerț, așa că pentru mine acest mini proiect merită toată atenția.

Proiectele sunt explicate clar, cu poze pentru pașii mai importanți, și pentru fiecare proiect este inclusă o ‘rețetă’ de culori. Mărgelele sunt ușor de realizat, nefiind necesare cunoștințe prealabile, și datorită stilului comun, mărgelele din proiecte diferite pot fi combinate fără probleme. Nu e nevoie de unelte speciale în afară de mașina de paste și eventual un extruder pentru câteva proiecte.

La fel ca orice carte care arată cum să facem anumite mărgele, depinde foarte mult stilul și ce preferințe are fiecare. Mie îmi plac aceste bijuterii și îmi place că pornind de la ele se pot face foarte multe experimente și modele noi.

Cartea se încheie cu o galerie de bijuterii, diferite de cele prezentate în proiecte, dar care pot fi realizate folosind tehnicile învățate.

Nume: Ancient Modern
Autoare: Ronna Sarvas Weltman
Limba: engleză
Număr pagini: 135
Număr proiecte: 15
Web: Site-ul Ronnei are o galerie de bijuterii realizate de ea cu tehnici asemănătoare celor din carte.


Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Veronica

    8 august

    Trebuie sa-mi procur si eu cartea…foarte interesanta mai ales ca iubesc lutul polimeric.

  2. Suna tare bine! Chiar daca nu prea lucrez cu lut polimeric, cartea asta pare sa ofere niste informatii interesante si surse noi de imspiratie. Poate o adaug si eu la colectie 🙂

  3. Anca

    18 mai

    Am si eu cartea..de fapt, a fost prima mea carte de specialitate. Este incantatoare..

    Kittenhood, o gasesti pe Amazon sau pe TheBookDepository 🙂

    • Rox

      18 mai

      Am intalnit si cativa care nu au apreciat modelele, dar mie imi plac tare mult si revin la ea pentru inspiratie foarte des.

      N-am stiut de TheBookDepository, multumesc de informatie 🙂

  4. Kittenhood

    18 mai

    f interesant! unde se gaseste aceasta carte?

    • Rox

      18 mai

      Multumesc 🙂

      Eu de pe Amazon o am. Am mai vazut-o si pe books-express.ro, dar pretul este aproape dublu.

  5. […] This post was mentioned on Twitter by Revista Atelierul. Revista Atelierul said: Revista Atelierul Nou – Recenzie: Ancient Modern. Citeste acum http://tinyurl.com/2fj28py […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share