La piaţă

Distribuie articolul:
Share

A face piaţa întotdeauna a părut o corvoadă pentru femeie, mai ales atunci când ea era mai mult  gospodină. Dar acum, când bărbaţii se implică din ce în ce mai mult în treburile casei, parcă lucrurile nu mai stau chiar aşa. De ce a face piaţa n-ar putea fi o activitate plăcută? În fond, aproape că se ridica la nivelul plăcerii de a-ţi culege legumele din propria gradină.

Dar dacă nu stai la curte, ci la bloc, şi n-ai timp să-ţi creşti roşiile în ghiveci (şi chiar dacă ai, nu reuşeşti o producţie suficientă), mersul la piaţă e singura soluţie pentru a avea legume şi fructe proaspete. Şi de ce ar fi o corvoadă când e cel mai colorat loc din oraş, proaspăt şi parfumat cu toate aromele pământului? La fiecare colţ te îmbie roşii calde, fructe în toate culorile curcubeului şi nelipsitele bătrânici cu găleţi de flori.

Totuşi, parcă niciodată  piaţa nu e mai încântătoare decât în zilele de vară. Acum e momentul pentru ca toate legumele şi fructele îngrijite cu atenţie să-şi găsească loc pe tarabe. Cireşe, căpşuni, mere văratice, salată verde, ceapă, roşii, castraveţi, ardei, tot ce poate fi mai minunat şi mai sănătos într-o dietă, aşteaptă să îşi găsească locul în coşul sau plasa ta. Apoi urmează să fie spălate cu apă rece şi transformate în salate fabulos de aromate.

Şi să nu uităm florile! La cât de cald este în ultima vreme, peste câteva săptămani pieţele se vor umple de trandafiri bogaţi şi lavandă cu miros de ţară, care trebuie neapărat puse la păstrat în săculeţi parfumaţi.

Prin toate astea, mersul la piaţa intră neapărat în categoria micilor bucurii. Pentru că nimic nu se compară cu ploaia de culoare si rumoare din piaţă, cu parfumul de natural care te învăluie şi de şansa de a încerca, mirosi, pipăi fiecare roşie pe care o alegi, ca şi discuţiile inevitabile cu producătorii care vând flori sau legume din grădina lor.

Bucuraţi-vă de toate acestea!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Codruta

    2 iunie

    Ce drag mi-a fost articolul acesta si mi-a facut o pofta de sambata …

  2. Ramona

    31 mai

    Pentru mine a merge la piata nu e deloc o corvoada, e chiar o placere. Desi piata e destul de departe de mine si merg cu autobuzul pana acolo, fac cumparaturile in piata destul de des. Eu sunt fascinata de mirosurile fructelor si legumelor, de tarabele colorate cu de toate.

  3. allia

    29 mai

    frumos spus .. . cu alte cuvinte, piata se reinventeaza si e numai o chestiune de perceptie, asta mai ales in marele oras . . .

  4. daria

    29 mai

    🙂 o bucurie intr-adevar!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share