CITEȘTI

Handmade şi pietre preţioase: Amelie-Bijoux

Handmade şi pietre preţioase: Amelie-Bijoux

Distribuie articolul:
Share

„Despre mine vã pot povesti cã sunt o fire visãtoare, uneori ancoratã în realitate, am un job normal care îmi ocupã 10 ore pe zi, iar în timpul liber creez bijuterii. Fascinatã de pietrele semipreţioase, le prind între fire argintate astfel încât sã fie puse cel mai bine în valoare. Am gãsit în acest hobby un spaţiu al meu, unic, un mod de exprimare şi de dãruire!”

http://amelie-bijoux.blogspot.com/

1. Cum ai început sã faci handmade, ce te-a determinat?

Pasiunea pentru frumos am avut-o încã din copilãrie, insuflatã de bunicile mele şi de mama. Aşa am învãţat sã croşetez, sã brodez şi sã cos goblen. Nu pot sã-ţi descriu câtã bucurie îmi aduc lucrurile care ies din mânã mea. Dupã o lungã perioadã de absenţã în lucrul manual, am început uşor sã mã regãsesc, bijuteriile fiind astfel pentru mine o nouã formã de exprimare.

2. Ce înseamnã handmade pentru tine? Ce a însemnat prima datã şi ce înseamnã acum când esti un artizan cu experienţã în domeniu?

Handmade-ul este pentru mine un hobby prin care mã relaxez şi mã bucur de timpul meu liber, dar este şi un act de creaţie care solicitã o anumitã stare de spirit. Creez numai când sunt bine dispusã şi optimistã, impletind in bijuteriile mele doar gânduri pozitive.

3. Cum i-ai caracteriza pe artizanii în handmade ce tocmai acum descoperã aceastã pasiune?

Îmi place cã se devoltã tot mai mult interesul pentru frumos, unic, special, pentru lucrurile care poartã intr-adevãr o poveste. Iubesc oamenii care se exprima creativ, pozitiv care aduc bucurie celor din jurul lor.

4. Care sunt materialele pentru care ai fãcut o afinitate?

Iubesc pietrele semipreţioase despre care mã şi strãduiesc sã scriu pe unul dintre blogurile mele (www.semipretioase.ro) , mi se par fascinante, purtatoare de energie şi sunt o creaţie desãvârşitã a naturii. Mereu mã surprind şi mereu mã fac sã mã îndrãgostesc de ele.

5. Care sunt produsele care sunt apreciate cel mai bine de cãtre public?

Nu pot sã spun cã am identificat anumite produse apreciate mai mult, de fapt nu ştiu dacã le pot numi produse în primul rând. Sunt lucruri dragi mie, pe care le lucrez cu plãcere şi pentru care mã bucur atunci când îşi gãsesc stãpân.


6. Care a fost senzaţia primei comenzi? Dar mai ales ce ai simţit când ai vãzut o persoanã complet necunoscutã purtând cu mandrie un produs realizat de cãtre tine?

Prima comanda pe care am primit-o a fost chiar de la o persoana pe care abia o cunoscusem şi care a fost foarte încântatã de bijuteriile mele. De obicei însã îmi poartã creaţiile persoane cunoscute, din cercul de cunoştinte şi prieteni. Eu lucrez puţin, în mãsura în care îmi permite timpul şi mai ales starea de spirit, de aceea nici nu particip la evenimente.

7. Iţi place sã creezi dupã ideile tale sau accepţi şi comenzi din partea cumpãrãtorilor aidoma cerinţelor lor?

Sunt norocoasã pentru cã am o clientelã care m-a investit cu încredere, astfel încât creez dupã propriile idei, ţinând cont doar de preferinţe generale cum ar fi piatra folositã, ocazia cãreia îi este destinatã bijuteria, stilul personal.

8. De ce crezi ca s-a ajuns la kitsch în handmade?

Kitsch-ul este un aspect pe care îl intalnim în toate domeniile adresate frumosului. Cred cã în principiu se datoreazã unui slab simţ estetic, de multe ori combinat cu nevoia de a ieşi în evidenţã în mod neinspirat.

9. Târgurile de handmade pentru mine sunt locuri în care m-am imprietenit cu foarte multã lume, cumparatori, artizani, simplii privitori, cum vezi tu aceste spaţii organizate de vânzare a produselor handmade?

Am participat la un singur eveniment în care mi-a placut atmosfera caldã şi prieteneascã. Insa de obicei nu merg la târgurile de profil pentru cã lucrez mai mult comenzi primite din cercul de cunoştinţe. Timpul nu îmi permite sã mã ocup mai mult de acest domeniu deşi mi-aş dori tare mult!

10. Alegi sa porţi doar produsele realizate de cãtre tine sau eşti ca şi alti artizani mari fani ai cerceilor, broşelor realizate de cãtre alte mâini iscusite?

Îmi creez singurã bijuteriile pe care mi le doresc,  şi pentru ca apreciez în mod deosebit lucrurile originale şi lucrate cu drag, port şi accesorii ale artizanilor din domenii complementare.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share