Penar pentru fetiţe

Distribuie articolul:
Share

Când eram mai mică, îmi plăceau penarele chinezeşti. Mai tineţi minte ce ne mai mândream dacă aveam unul? Acum nu imi mai plac, însă le ador pe cele din material textil, colorate şi vesele.

Astazi o să vă arăt cum să meşteriţi unul.  Puteţi să îl faceţi în ce dimensiune doriţi, iar mămicile îşi pot face un portfard după acest model.

Materiale:

1)       2 bucăţi de materiale diferite

2)      Întăritură termocolantă

3)      Foarfece

4)      Ac

5)      Aţă

6)      Fermoar

1. Se taie 2 bucăţi din materialul principal de dimensiunea 25cm/12,5cm. Materialul care va fi în interiorul penarului şi întăritura se vor  tăia respectand aceleaşi dimensiuni.  Întăritura termocolantă se va aplica cu ajutorul fierului de călcat pe dosul materialului principal.

2. Se taie 2 bucăţele din materialul principal şi se vor coase la capetele fermoarelui ca în poza alăturată.

3. Se suprapun 2 bucăţi de material (materialul principal şi dublura), faţă pe faţă, iar fermoarul între ele. Se cos la maşină bucăţile suprapuse, la 0,5 cm de margine. Se întorc materialele pe faţă şi se face o cusătură pe faţa materialului.

4.  Se procedează la fel cu celelalte 2 bucăţi de materiale.  Aşa vor arăta cele 2 feţe.

5. Cele 2 bucăţi din materialul principal se suprapun şi se cos împreună, de jur împrejur.  Cusătura laterală şi cea de la bază se  suprapun formând un  colţ. Se realizează o cusătura la 3 cm distanţă de vârful colţului format.  Se procedează la fel cu celălalt colţ. Apoi se taie cele două colţuri la 1 cm distanţă faţă de cusătură.

6. Se suprapun bucăţile din materialul ce va fi dublură şi se vor  coase de jur împrejur lăsând 5 cm necusuţi. După procedeul de mai sus se formează cele două colţuri şi se cos.

7. Prin porţiunea rămasă necusută se întoarce penarul pe faţă. Se coase partea rămasă necusută.

Şi gataaa!!! Penarul e gata, pregătit să primească creioanele colorate.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Cu mult drag!

  2. felicitari! si multumim!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share