Despre inspiraţie

Distribuie articolul:
Share

Acum că ţi-ai prezentat frumoasele creaţii, ai primit comezi şi îţi construieşti un brand puternic, totul pare a se aranja pentru tine. Dar ce se întâmplă dacă treci printr-o perioadă în care inspiraţia se lasă aşteptată?

Poate că acest subiect nu este în directă legătură cu marketingul, dar de la inspiraţie porneşte totul. Avem nevoie de ea pentru a crea colecţii noi şi inedite, care să inspire şi ele la rândul lor, avem nevoie de ea pentru a găsi noi modalităţi de a ne prezenta, de fotografiere şi descriere pentru creaţii, pentru a le promova, deci pentru a le ‚marketa’.

Primul pas, atunci când activitatea de creaţie începe să ne ocupe tot mai mult timp, este să ne aranjăm un colţisor (sau o cameră, după posibilităţi) care să fie numai al nostru, să ne permită se ne inspirăm şi să evadăm spre ‚ţara minunilor’ a fiecăruia.

În colţişorul tău îţi pot face un panou inspiraţional, unde să pui poze, materiale, texturi şi orice altceva ce găseşti că te inspiră şi îţi place. Înconjoară-te cu lucruri care te inspiră şi fă tot posibilul ca acest colţisor al tău să indeplinească toate condiţiile de care ai nevoie pentru a crea – locul în care creezi va avea un impact asupra produselor tale.

Atelierul in care prind viata simpaticele creatii Hana.

Ce te inspiră?

Inspiraţia poate veni de oriunde, fie că este vorba de natură, călătorii, picturi sau poze, plimbări lungi prin oraş sau prin parc, oamenii pe care îi întâlneşti sau window shoppingul. Ţine minte dacă soluţia pentru o piesă la care te gândeai ţi-a venit în timp ce găteai, poate vei observa un tipar şi data viitoare când vei avea o pană de inspiraţie vei ştii că dacă găteşti o tartă cu căpşune este foarte posibil să îţi primeşti răspunsul. 🙂

De-a lungul activităţii tale, vei avea momente când poate te vei simţi copleşit/ă de numeroasele idei pe care le ai şi abia aştepţi să le pui pe toate în aplicare – încearcă să le notezi totuşi, astfel te vei asigura că nu ‚scapă’ niciuna.

Deasemenea, voi fi momente când inspiraţia pur şi simplu nu vrea să îşi facă apariţia. Pentru astfel de ocazii vei avea ideile notate mai înainte. Daca inspiraţia tot nu se face prezentă, nu dispera! Aceasta se va întoarce la tine când te aştepţi mai puţin şi din nou vei avea acele minunate idei.

Totuşi, pentru a ajuta inspiraţia să îşi facă apariţia, fă tot posibilul să ieşi din bula asta de blocaj. Ieşi la o plimbare, cu ocazia asta poţi admira vitrinele magazinelor, ce combinaţii de culori şi texturi îţi atrag atenţia, răsfoieşte reviste, vizitează boutiquri chic, muzee, anticariate sau întâlneşte-te cu prietenii tăi sau cu alţi artizani. Nu uita să observi natura – poate fi o sursă nelimitată de inspiraţie.

Tu ce faci pentru a genera idei noi?

Pentru acest articol eu m-am inspirat din cartea ‘The handmade marketplace’ de Keri Chapin. O carte foarte bine scrisă şi plină cu informaţii utile, pe care o recomand cu drag.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. miss b

    17 iunie

    oooh, si eu vreau sa-mi cumpar cartea aia de cand a aparut 😀

    in alta ordine de idei, ador panourile inspirationale, mai ales pozele cu ele, dar eu nu am unul, ca nu preaam unde sa-l pun :)) daaar, pentru mine cel putin, cea mai buna sursa de inspiratie sunt pozele de pe weheartit, multe se potrivesc cu ce vreau sa creez.

    imi place mult sa descopar in creatiile vestimentare ale designerilor celebri sursele de inspiratie, si din exercitiul asta, asa ajung si eu sa creeze anumite lucruri. de fapt, pana acum cele mai mari surse de inspiratie ale mele au fost istoria artei si a costumului si strada, strada e un imens izvor de inspiratie, pentru ca oamenii sunt atatd e diversi si poarta lucruri atat de diverse incat e imposibil sa nu gasesti ceva potrivit. de fapt, in ultima vreme, de cand merg la targuri, am descoperit ca multe din lucrurile pe care le fac seamana cu anumite persoane, care culmea, vin si la urmatorul targ si mi le amintesc pentru ca mi se pare ca seamana cu lucruri pe care le-am facut : ) poate ca sunt anumite obiecte care sunt menite sa fie ale anumitor persoane, lucruri cu destin personal : )

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share