Un artizan bucureştean la Cluj

Distribuie articolul:
Share

În ajunul lansării celui de-al doilea număr al Revistei Atelierul ne-am trezit devreme, devreme la 2:30 vineri spre sâmbătă. Am verificat produsele, bagajul, mailul, am facut pacheţelul de drum şi-am pornit 🙂

Aproximativ 6 ore mai târziu intram în Cluj, iar după încă vreo oră de rătăcit pe străzi şi străduţe reuşim să ajungem şi la Fabrica de Pensule. Un spaţiu industrial get-beget, ce contrasta perfect cu numărul nostru Eye Candy – dulce şi pastelat.

Cunoscut ca loc de întalnire al oamenilor creativi din Cluj, Fabrica de Pensule a devenit pentru câteva ore sediul central al Atelierul şi al artizanilor invitaţi. Şi pentru că tot veni vorba de artizani, trebuie musai să fac prezentările.

Să începem cu grozavele mele colege de Atelier, Gabi şi Daria, fără de care evenimentul n-ar fi fost posibil.

Le ştiţi cu siguranţă produsele, Gabi face mostly accesorii pentru cele mai frumoase mirese, iar Daria ne învaţă tainele pisicitului cu tot cu fetru, bentiţe, fete cu fundiţe şi alte minunăţii colorate.

Au răspuns pozitiv invitaţiei noastre şi  The Peacock Shop, Curcubeul din Tine, Ghemotoace, Jasmin Blanc, BWE, Elena Gheara, Murano Glass Jewels, Mihaela Chiorean, Natura Paper, Miruna Miron, Vintage Bumblebee, Gandul de Lemn, FloraBiju, She Who Finds, My Plaster Crafting şi Glorioasa Fanzină.

Oameni talentaţi şi creativi care au intrat în jocul nostru cu cutiuţa de schimb donând din creaţiile lor şi alegându-şi din obiectele handmade făcute de colegii de breaslă. În momentul în care ploaia de afară a scăzut numărul vizitatorilor s-a organizat o şedinţă veselă şi zgomotoasă de mimă. Admirând jocul lor mă gândeam că n-am văzut asta la niciun targ din Bucureşti – aşa că felicitări clujenilor care au dovedit că sunt o gaşcă grozavă de oameni veseli şi prietenoşi.

Cât despre atmosfera generală, a fost agitaţie mare în prima parte a zilei, când a ţinut şi vremea cu noi. Prăjiturelele şi fondantele au avut succes mai ales la doamne şi domnişoare, iar playlistul făcut de Mihaela (baftă la disertaţie! :)) s-a asortat perfect cu accesoriile expuse de noi.

Ne-am bucurat că publicul a fost din cel mai variat, de la copii la bătrânei, păstrând totuşi o majoritate de 20 şi ceva de ani care au dovedit, cui încă nu era convins, că oamenii din Cluj sunt cât se poate de hyp.

Am avut şi vizitatori patrupezi, bănuiesc că de-ai casei: o căţeluşă care a găsit potrivit să tragă un pui de somn în mijlocul sălii şi o mâţă care a atentat la câteva din accesoriile cu pene ale Gabrielei 🙂

Mulţi, foarte mulţi, din cei prezenţi au întrebat când va apărea revista în print. Tot ce pot promite acum e curând, mai curând decât credeţi 😛 Până atunci puteţi citi online cel de-al doilea număr cu un click aici.

Şi nu în ultimul rând, mii de mulţumiri partenerilor noştri: Fabrica de Pensule, care ne-a găzduit şi ne-a lăsat să ne facem de cap, cofetăria La Creme de-ale căror prăjituri ne-am îndrăgostit, magazinul Outwear care a pus la bătaie două vouchere în valoare de 100 de lei pentru o tombolă ca la carte, cu biletele şi extragere :), CopyShop pentru toate materialele promoţionale şi TVR Cluj, 24FunCluj, Ce Facem Diseară, Jonnessey, Taverna, Janis şi My Way pentru publicitate.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] câteva luni agitate în care am vizitat Fabrica de Pensule din Cluj, terasa D’arc de pe malul Begăi şi ceainăria Ceai etc din Braşov, ne întoarcem acasă pentru […]

  2. Camelia

    26 iunie

    Acesta a fost primul meu targ handmade la care am participat ca si artizan expozant, va multumesc inca o data pentru oportunitate!

    Toata experienta a fost super, cu artizani devotati si foarte talentati 🙂 Abia astept o noua ocazie ca si aceasta!

  3. Anca

    23 iunie

    Foarte tare! 🙂
    Mi-ar fi placut sa fiu si eu acolo..mai ales ca imi e tare drag Clujul.

  4. Diana

    23 iunie

    Cine face portofelele alea ca si mor??:P

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share