CITEȘTI

Felicitari în stil scrapbook

Felicitari în stil scrapbook

Distribuie articolul:
Share

Anul ăsta e prima oară când creez eu însămi felicitarea pentru tatăl meu, iar ocazia este ziua lui de naștere. Am fost dintotdeauna pasionată de frumos și atrasă de conceptul de DIY, însă doar recent m-a „prins” cu-adevarat. De când sunt pasionată de scrapbooking, am tot creat felicitări, semne de carte și pagini scrapbook, însă asta va fi prima felicitare care o voi oferi. Și am emoții.

Fiind pentru tatăl meu, m-am gândit eu ca ar trebui să fie puțin mai masculină și cred că așa a și ieșit. E simplu de creat și necesită foarte puține „ingrediente”:

– 1 coală carton pentru scrapbooking

– 1 coală hârtie imprimată

– 1 capsă decorativă (brad sau eyelet)

– perforator pentru margini – eu am folosit „Hearts”

– instrumentele uzuale:  adeziv, cutter, foarfecă, riglă

Tăiem cartonul astfel încât să obținem o bucată de 15 x 15 cm. Hârtia imprimată, ce urmează a fi lipită simetric peste bucata de carton, trebuie să fie o idee mai îngustă, așa încât decupăm cât sa obținem o bucată de 13 x 13cm. Cu perforatorul pentru margini obținem 2 fâșii înguste (3 cm) în culori asortate: eu am ales una bleumarin, ca cea de bază, și una verde, pentru că se regăsește în hârtia imprimată. Le lipim pe felicitare astfel încât să se intersecteze, cam așa:

Mai departe, cu ajutorul unor șabloane de pe internet, din același carton am decupat 2 flori identice, una bleumarin și una verde, și un fluturaș, bleumarin:

…am lipit florile cu pernițe 3D și fluturașul peste și apoi le-am lipit la punctul de intersectare a fâșiilor perforate:

Bun, fondul e gata. Acum mai avem nevoie de un mesaj, nu? Având în vedere ca nu prea avem loc de mesaj, putem decât să îl atașăm la felicitare pe un fel de „tag”. Așa că am scos textul la imprimantă, l-am lipit pe eticheta din carton verde și apoi l-am atașat pe felicitare cu o capsa decorativa (brad). Și ăsta e rezultatul final, care sper să vă placă și să vă inspire:

Bineînțeles că în funcție de destinatar și de ocazie, puteți folosi orice alte culori și hârtii imprimate. Însă ca model, este o felicitare simplă, care nu va răpi mai mult de 30 minute din timpul vostru. Spor la scrap ;)!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] nu mai sunt chiar asa de multumita, dar voi mai exersa. Adevarul este ca abia am descoperit scrapbooking-ul si mi-a ramas la […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share