CITEȘTI

Haine cu stil: marca Lachatterie

Haine cu stil: marca Lachatterie

Distribuie articolul:
Share

Eu m-am îndrãgostit cu totul de ţinutele realizate de Isabelle V. prezentate pe site-ul sãu de prezentare  www.lachatterie.blogspot.com. M-au fascinat mai întâi materialele şi ulterior croielile unice pentru fiecare fustã, pentru fiecare rochiţã şi bluzã. Recunosc, nu îmi place în mod deosebit rozul ca o culoare pentru ţinutele mele, dar fustiţele, rochiţele şi bluzele  prezentate pe acest blog mã fac sã-mi schimb pãrerea.  Toate ţinutele realizate de Isabelle mã trimit cu gândul la o lume fabuloasã în care fiecare  hãinuţã, broşã, pereche de cercei  este realizatã  cu dichis aidoma personalitãţii şi cerinţelor purtãtoarei.

1. Care este motivaţia pentru care ai început sã croieşti rochiţe, fustiţe, tot felul de lucruri drãguţe?

În primul rând din dorinţa de a-mi crea ţinute unicat, iar mai apoi pentru a rãspândi zâmbete prin ţinutele create de mine .

2. Cu ce materiale îţi place cel mai mult sã lucrezi?

Cele neconvenţionale – în care de obicei nu te vezi îmbrãcatã pânã nu realizezi ce frumos aratã produsul finit .

3. Ce stil te influenţeazã în momentul în care alegi un nou subiect?

Depinde de influenţele din jurul meu – muzicã, filme, oameni, locuri vizitate. Acum, de exemplu, sunt într-o perioadã rock cu influenţe boho .

4. Ce feedback primeşti de la publicul participant la diferite târguri?

De obicei de la târguri primesc comenzi, deci e pozitiv. Cel mai mult mã supãrã aluziile gen „croitoreasã”. Deci handmade-ul şi piesele unicat încã nu sunt înţelese pe deplin.

5.  Care este designerul vestimentar pe care îl admiri  din mediul artistic românesc?

Am câteva nume – nu sunt preferinţe ci mai mult persoane care şi-au impus un stil armonizat cu tendinţele şi au dat dovadã şi de o semnãturã proprie – Corina Vlãdescu, Ludmila Corlãţeanu, Wilhelmina Arz.

6. Cât timp îţi ia sã realizezi un produs?

Depinde de design, ţesãturã .

7. De cãtre cine ai vrea sã-ţi fie purtate produsele, mã refer la vedete autohtone şi internaţionale?

Nu m-am gândit la asta pânã acum. Pink e prima la care mã gândesc acum.

8. Care a fost senzaţia primei comenzi?  Cum este sã vezi hainele create de tine purtate de diferite persoane pe stradã, la diferite evenimente?

Prima comandã a venit din partea prietenei mele şi a fost foarte încântatã de produsul finit. Oricum, senzaţia pe care o experimentez în momentul în care vãd bucurie şi încântare pe faţa clientelor mele nu se poate exprima în cuvinte.

9. Consideri cã o persoanã de sex feminin este  mai senzualã, mai frumoasã, mai femininã într-o rochie, într-o fustã, decât purtând o pereche de pantaloni? (am vãzut cã susţii campania PETOCURI).

Eu din start am pornit de la aceastã idee. De aceea creez preponderent rochii şi fuste. O femeie se va simţi mult mai femininã şi graţioasã într-o rochie la un eveniment, o seara cu prietenii, la o cafea, la birou. O rochie sau o fustã creeazã curbe, alungeşte, subţiazã – mai ales dacã proporţiile şi gama cromaticã sunt alese corespunzãtor .

10. Îţi place sã croieşti dupã ideile tale sau dupã subiectele propuse prin comandã?

De obicei creez câteva idei într-o mini colecţie – gen 5 piese pe care le prezint la târguri – de fiecare datã încerc sã vin cu noutãţi. Și pe baza acesteia primesc comenzi. Uneori însã se întâmplã sã mi se propunã şi idei personale pe care le prelucrez împreunã cu clienta .


Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Merci inca o data pentru articol si pentru cuvintele frumoase adresate hainutelor Lachatterie 🙂 Ma bucur inca o data sa vad cat de apreciata este culoare ce predomina in procesul de creatie – roz si nuantele ce deriva din el .

    @ merci Daria

    Bisous

  2. daria

    1 iulie

    foarte frumoase!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share