CITEȘTI

Despre Skydive, maști și…”Clown”

Despre Skydive, maști și…”Clown”

Distribuie articolul:
Share

Săptămâna trecută am fost la o lansare de CD. Sincer vă spun îmi era dor să aud niște voci bune, să văd băieți drăguți și lume care cântă împreună cu ei. Invitația mea a fost făcută de un bun amic și a sunat cam așa: “hai la o lansare de CD, dar e musai să avem măști” Am zis, ok, hai să facem măști…așa că împreuna cu prietena mea bună Ana am făcut 3 măști venețiene superbe (da, nu sunt modestă, pentru că, așa ne-au ieșit: superrrr).

Când am ajuns acolo am fost plăcut surprinsa să vad ca cei din trupa s-au gândit şi la cei care nu aveau măşti făcute de acasă şi pentru ei erau deja pregătite câteva măşti haioase „handmade”. Si chiar când a început concertul băieţii au mulţumit întregii echipe care a lucrat toată noaptea pentru draguţele măşti…atunci mi-a venit ideea: ok…atunci hai sa aflam mai multe despre băieţi, ca la handmade se pare ca se pricep 🙂

1. Vrem ca cititorii noştri sa va cunoască, cine sunteti voi?

Skydive e mix intre Graţian, Beni, Paul, Nicu si Radu, toţi din Cluj -Napoca. In funcţie de piesa, dozajul acestor ingrediente e diferit, iar efectul e cel puţin surprinzător. Ne-am cunoscut, am putea spune, aproape intamplator, fiind solicitati sa colaboram la cateva evenimente. Cred ca lucrurile s-au potrivit atunci cand am inceput sa “legam” cateva piese de-ale noastre si am vazut ca se poate. Din acel moment am lasat imaginaţia de grup sa-si faca treaba si asa s-a conturat Skydive. Ne intereseaza foarte mult mesajul, fara de care muzica doar “suna”. Avem, daca vrei, si o filozofie a numelui: Skydive e un sport extrem al spiritului, o fortare a limitelor in care ne blochează confortul pe care l-am adoptat când am decis ca un loc pe un fotoliu e suficient ca sa ne asigure trecerea cu succes prin viata. Eliberarea completa nu sta in prezenta echilibrului, a staticului, ci in absenta lui. E senzatia permanenta de miscare, de a face ceva. Viata poate fi un salt din avion fara parasuta, pentru ca intalnirea cu pamantul e inevitabila. Conteaza, deci, ce faci cand esti  „in aer”.

2. Povestiti-ne despre CD-ul lansat de curând: ”Clown”

“Clown” e o poveste care dureaza de vreo doi ani. A inceput cu momentul in care ne-am dorit sa imprimam primele piese, ca sa vedem cum suna. Asa a iesit primul EP, lansat anul trecut, intitulat “ON AIR”. Apoi ne-am mai slefuit ideile si asa a aparut Clown, dupa un an.
Liric vorbind, “Clown” este un fel de oglinda a omului contemporan, care se hraneste prea mult cu iluziile comerciale si care devine, in ultima instanta…clown.

3. Care este piesa care are cel mai mult success in concerte?

Noi credem ca “Supersonic” (http://www.contrastmedia.ro/uploads/skydive-supersonic.mp3), pentru ca am sesizat ca e piesa care ii misca cel mai mult pe oameni. S-ar putea sa nu avem completa dreptate. Inca nu am facut un sondaj cu privire la lucrul asta, dar cred ca feedback-ul o sa vina de la sine.

4. Cum de v-a venit  idea cu măştile?

Instant! Sau mai bine zis, cat ai zice “masca”. Cand am planificat lansarea, initial ne-am gandit sa o facem intr-o sala de spectacole. Apoi am realizat ca interactiunea cu publicul va fi una destul de formala,  iar noi tocmai despre opusul acestui lucru cantam pe proaspatul nostru album. Clown este un album despre mastile pe care le purtam, uneori  fara sa sesizam, fie pentru a ne proteja propria imagine sau pentru a ne construi identitati alternative. Probabil pentru a supravietui intr-o lume plictisita de continut si mare consumatoare de fatade. Am spune ca acest lucru e un fenomen puternic evidentiat  in toate laturile sociale. Asa a aparut idea de a gasi un loc unde oamenii se simt lejer (GAMANIACS), iar pentru a contura vizual muzica, i-am invitat pe toti sa-si aduca masti, si chiar am construit noi niste masti pentru unii din ei. Ne-a suprins placut si pe noi felul in care a fost imbratisata aceasta idee.

5. Care este genul de muzica abordat si ce v-ar face sa cantaţi alt gen?

Cantam pop britanic. Desi nu cred ca suntem totali supusi acestui gen, ideile fiind variate. Fiind o combinatie si o sinteza intre gusturile fiecarui membru in parte am putea spune ca ceea ce cantam acum e genul cel mai potrivit pentru noi. Tocmai de asta nu ne-am vedea cantând altceva. Insa iti putem face o lista cu genurile pe care sigur nu le-am aborda.

6. Cum va pregătiţi  pentru un concert, faceti mai multe pregătiri, vocalize, etc?

Ca si in sport, exista si aici, bineinteles, perioada de incalzire. Repetitiile se intensifica inainte de un concert, insa a canta nu e totul pe scena. Aproape la fiecare concert ne gandim cum putem sa-i facem pe oameni sa inteleaga mai bine ce avem in cap. Asa ca facem brainstorming inainte, insa doar 60-70% din lucrurile planificate inainte ajung sa se intample pe scena. Asta si pentru ca trebuie sa existe doza de improvizaţie in fiecare concert, sau pentru ca apar tot felul de lucruri neprevazute, sau pentru ca in toata tensiunea creata uneori, pur si simplu uiti.

 

 

7. Cum tineti legatura cu fanii voştri? Aveti conturi de twitter, facebook, blog-uri etc?

www.skydive.ro este locul unde vrem sa fim aproape de prietenii sau fanii nostri. Postam fotografii din concerte, clip-uri, scriem twittere sau tot felul de alte lucruri, asteptam cu nerabdare feedback-urile. Putem fi gasiti si pe facebook sau twitter dupa numele “trupa_skydive”. Myspace-ul trupei este: www.myspace.com/skydivespace

8. Cu cine v-ar placea sa faceti un featuring?

Hmm…Greu de spus. Ar fi o multime de nume. Cred ca un featuring cu Beyonce ar suna bine.

9. Povestiti-ne despre  costumele care le-ati avut in sedinta foto pentru album.

Costumele le-am gasit la Teatru, bineînţeles. A fost o vibratie la unison cu recuzitierul, care a reuşit sa ne aleagă, dintr-un morman de haine, exact lucrurile pe care le-am dorit. Respect pentru aceasta meserie! Intreaga sedinta foto s-a dovedit a fi o experienta inedita. Dupa ce am cotrobăit prin camarile  Teatrului am explorat poduri de case vechi, in cautarea de cufere, tablouri si alte antichităţi. Apoi a trebuit să avem grija de iepuraşul stresat care a făcut co-starring in fotografiile noastre. Pantofi coloraţi, costume sofisticate, make-up, fixative, pozitii incomode…toate pentru ceea ce se vede. Iar apoi munca in Photoshop. Am vrut să redam cat mai bine ceea ce am scris într-o piesa: “Prea multe filme la televizor/ Prea multi eroi care nu mai mor”. Costumele noastre de super eroi sunt tot un fel de măşti.

10. Unde va vad fanii in următoarea luna?

 

Vom fi in Cluj, însa ne pregătim sa ieşim prin tara cu noul nostru album (Oradea, Timişoara, Bucureşti). Insa  cu siguranţă vom fi constant pe net  la www.skydive.ro.

Comentarii

  1. Ralu

    16 iulie

    super tare interviu 🙂 felicitari. trupa e faina, imaginea lor e reusita, mi-ar fi placut sa aflu mai multe despre mastile lor…nu ne trimit si niste poze si niste detalii, daca ii rugam? 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share