CITEȘTI

Cristina Dochianu pasionata de handmade!

Cristina Dochianu pasionata de handmade!

Distribuie articolul:
Share

Cristina Dochianu, cea care prezintă știrile sportive la Antena 1 a fost o surpriza plăcută pentru mine, deoarece am descoperit faptul ca este pasionata de handmade ai ca susține aceasta arta cu mare drag. Am avut parte de un interviu colorat, plin de viata, de povesti frumoase spuse din suflet. Știu ca abia așteptați să vedeți ce a răspuns, asa ca…Enjoy 🙂

1. Cat de mult contează aspectul fizic in lumea showbiz-ului?

Contează foarte mult. Aspectul fizic îţi trezeşte interesul, îţi atrage atenţia, te face să vrei să te mai uiți la persoana respectiva, pentru a afla mai multe despre ea. Apoi intra in joc celelalte calități, pe care dacă nu le ai, nu mai contează nimic. Ești doar un chip frumos. Atât.

2. Atunci când eşti o persoana cunoscuta trebuie să ai mare grija şi de garderoba ta. Tu ce stil de îmbrăcăminte adopţi?

Eu sunt înnebunită după moda, haine, bijuterii, accesorii, pot spune chiar ca sunt un pic “shopaholica”, dar ma tratez 😛 In primul rând trebuie să ma simt bine in hainele pe care le port, nu îmi place să ma strângă sau să ma incomodeze. Îmi plac umerii supradimensionaţi, fie la rochii, sacouri sau bluze, îmi place trendul acesta cu flori, dantela, roz pal, volane, îmi plac curelele in talie, încălţămintea nude şi lista este luuunga…:)

3.  Toate femeile iubesc accesoriile, pantofii, gentile, pălăriile, cerceii, brăţările etc. La tine care ar fi top-ul? Si de ce?

Este foarte greu să fac un top. Mie îmi plac toate. Cred ca pe primul loc sunt pantofii 😀 Fara pantofi frumoşi ţinuta nu mai are nicio valoare. Urmează gentile. Toate femeile au nevoie de genţi, nu? 🙂 Si apoi colierele, brăţările şi cerceii. Bijuteriile sunt foarte importante. Poţi transforma o ţinută de zi într-una de seara, doar cu ajutorul unui colier. La fel poţi purta un tricou alb şi ii poţi da culoare cu câteva accesorii. Si să nu uitam de curele 🙂

4. Ce parare ai despre arta handmade?

Pot spune ca sunt chiar o fana a tot ce înseamnă handmade. Apreciez şi admir artizanii handmade pentru talentul şi dăruirea lor. E minunat să ştii ca porţi o bijuterie creata cu atâta migala şi pasiune. Si in plus este şi unicat. E mult mai valoroasa decât orice alta bijuterie dintr-un material preţios.

5. Crezi ca din aceasta „afacere” un tânăr student ar putea trai?

Din păcate nu. Este foarte greu, mai ales pentru ca acest concept de handmade s-a dezvoltat mai mult abia in ultimii ani. Oamenii încă nu ştiu ce înseamna şi ce implica aceasta arta. Ar trebui promovata mai puternic. Si… pentru orice afacere e nevoie de bani, e nevoie să investeşti in materiale şi ai nevoie de cineva care să te ajute, de un loc in care să îţi comercializezi produsele, de promovare etc.

6.  Ai in garderoba ta accesorii realizate manual?

Foarte multe! In ultimii ani am achiziţionat o mulţime de astfel de accesorii. Merg la aproape toate târgurile handmade care se organizează şi de fiecare data îmi cumpăr cate ceva. Îmi plac foarte mult.

7. Colegi de-ai tai din lumea showbiz-ului poarta astfel de accesorii?

Am văzut ca poarta şi ma bucura lucrul acesta. Chiar avem o colega in redacţie care creează bijuterii din fimo 🙂

8. Suntem prima revista de handmade din Romania , ce parare ai despre acest lucru? E bine venita o astfel de revista?

Chiar era nevoie de o astfel de revista şi ma bucur ca s-a gândit cineva la acest lucru. Lumea trebuie sa afle ce înseamnă handmade. Artiştii trebuie încurajaţi, promovaţi şi trebuie să li se dea mai multa valoare. Cu talentul te naşti, nu il capeţi.

9. Ştiu ca ai o latura artistica şi chiar iţi place să-ţi confecţionezi singura accesorii. Povesteşte-ne despre ceea ce faci tu.

Da, îmi place şi ma relaxează. E un hobby pe care l-am descoperit acum 2 sau 3 ani. De mica îmi plăcea să desenez, eram foarte creativa, găseam întrebuinţare la orice lucruşor şi adunam tot felul de minunăţii, bucăţi de materiale, obiecte mici din plastic, jucărele şi apoi le foloseam fie să mai fac o rochiţă la păpuşă sau să fac un capăt de creion 🙂 Acum îmi place să cumpăr de pe diverse site-uri tot felul de mărgeluţe şi materiale. In ultima vreme am făcut bijuterii gen kawaii, cu diverse figurine, flori sau fructe din plastic (iepuraşi, pisicuţe, căpşuni, cireşe, trandafiri etc.)

10. Crezi ca romanii sunt deschişi in a primi aceasta arta cu bratele deschise?

Cred ca suntem un popor iubitor de arta şi de frumos, dar ne-am cam pierdut in stresul şi rutina zilnica. Asa ca va rugam să ne ajutaţi, să insistaţi, să ne informaţi şi să ne invitaţi la târguri de handmade.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share