CITEȘTI

Despre eyelets şi cum se montează ele

Despre eyelets şi cum se montează ele

Distribuie articolul:
Share

Salutare tuturor!

Astăzi o să revin puţin la capitolul „Capse decorative”, din 2 motive: mai întâi, pentru că trebuia oricum să scriu despre ele, din moment ce cu 2 articole înainte am scris despre „brads”, şi apoi, pentru că au avut mare succes la Prima Întâlnire de Scrapbooking din România. Sau, ca să fiu mai exactă, nu atât eyelts-urile în sine au avut parte de acest succes nebun, cât „pixurile” de montare a lor. Şi înteleg şi de ce: sunt foarte interesante ca look, atrăgând imediat privirile, şi nu te poţi abţine (fie că eşti copil sau adult) să nu întrebi „dar aia pentru ce e?”.

În plus, ocupă minimum de spaţiu şi sunt foarte funcţionale, efectuând 2 operaţiuni simultan: 1. perforarea hârtiei/cartonului (cu capătul colorat) şi 2. montarea capsei (cu capătul gri). Între cele 2 capete este un arc, care se tensionează şi de-tensionează pentru a efectua ambele operaţiuni: de decupare a hârtiei şi montare a capsei. Aceste instrumente sunt de 3 dimensiuni diferite, în funcţie de capse, şi arată cam aşa:

Alternativa la acest set ar fi un ciocan şi încă alte 2 intrumente 😀

Capsele decorative numite „eyelets” sunt metalice, în cele mai diverse culori şi forme şi au un capăt precum o capsă de blugi. Acest capăt trebuie „teşit” cumva, astfel încât capsa să rămână permanent în locul în care a fost montată. Iar această operaţiune tocmai cu „pixurile” de montare se realizează. Un exemplu de eyelets ar fi acestea, dar ca ele sunt multe altele, în diverse modele şi culori:

După cum ştim, capsele decorative, în general, sunt folosite pentru a integra diverse decoraţiuni în proiectele noastre sau pentru a insera o panglica printr-un orificiu creat. Acestea sunt doar exemple. Bun, acum hai să vedem cum se procedează exact pentru a monta eyelets:

1. Alegem poziţia în care dorim să stea capsa noastră

2. În locul respectiv, poziţionăm capătul colorat al instrumentului de montare  – îl alegem pe cel de dimensiune adecvată capsei

3. Tensionăm arcul perfect pe verticală – este foarte important să nu tragem spre stânga sau dreapta. Cu o mână susţinem capătul colorat pe hârtie şi cu cealaltă tragem de capătul gri în sus:

Dupa care de-tensionăm, lăsând ca arcul să revină de la sine în poziţia iniţială. Locul este acum perforat:

4. Apoi, pe locul perforat amplasăm mai întâi elementul decorativ pe care vrem să-l fixăm (o floare, să zicem) şi apoi, peste ea, ataşăm capsa:

5. Întoarcem foaia de lucru pe verso, pentru a fixa capsa în loc. Poziţionăm instrumentul de fixare cu capătul gri în capătul capsei, tensionăm pe verticală şi apoi lăsăm ca arcul să revină de la sine în poziţia iniţială. Capsa va fi teşită, fiind acum fixată în locul respectiv:

Pot spune că, după ştampile si produsele de tip distress, aceste „pixuri” de montare a eyelets-urilor au constituit un punct de atracţie la Intâlnire.

Până data viitoare când ne citim din nou, vă urez o vară frumoasă în continuare!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Scuze: „distractie placutA” voiam sa zic 🙂

  2. Claude

    4 august

    Imi plac foarte mult capsele si sistemul. De unde pot cumpara astfel de capse?Multumesc, Claude

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share