CITEȘTI

Sacohandmade: gentuţe marca Elena Iordăchescu

Sacohandmade: gentuţe marca Elena Iordăchescu

Distribuie articolul:
Share

Am dat peste site-ul sacohandmade.blogspot.com cãutând într-un motor de cãutare gentuţe handmade. Mi-au plãcut câteva modele  şi m-am gândit sã-I cer un interviu artizanei pentru a o publica în Atelierul. A acceptat cu mare drag sã-mi acorde acest interviu, şi iatã ce a ieşit.

Enjoy!

1. Ce te-a determinat sã devii artizan în handmade? Tu ai ales aceastã meserie sau aceasta te-a gãsit pe tine?

Pentru mine handmade-ul nu este o meserie, ci un mod de a-mi exersa imaginaţia şi abilităţile, dar şi de a câştiga câţiva bani în plus. Această ocupaţie nu este deocamdată prioritară; pe primul loc se află studiile, însă nu exclud ca în viitor să poată fi principalã activitate.  Revenind la prima întrebare, trebuie să spun că sora mea a fost cea care a venit cu ideea,  iar eu am valorificat-o. În plus, am avut suportul material pentru startul meu ca artizan handmade, gen câţiva metri de material şi o maşină de cusut.

2. Ce este sacohandmade? Cu ce se diferenţiazã acest blog de handmade faţã de celelalte specializate pe promovarea acelorlaşi produse?

Sacohandmade este unul dintre probabil zecile de bloguri care prezintă ca produse genţi, poşete, broşe, eşarfe. Eu nu consider că blogul meu este unic, total diferit faţă de celelalte. Încerc să abordez cât mai multe stiluri, fie că sunt genţi simple ca şi concept, fie că sunt mai elaborate. Vreau să existe o oarecare varietate în produsele oferite.

3. Tu realizezi şi desenele de pe genţi?

În afara desenelor care îmi sunt cerute de cliente (strumphi, Betty Boop, Tweety şi Sylvester), restul sunt creaţii proprii, dar încerc să variez, să creez personaje diverse, să vin cu figuri noi. Consider că, momentan, nu am un stil bine definit.

4. Ce sfat îi dai unei persoane ce vrea acum sã devinã artizan în handmade ? De ce are nevoie pentru a reuşi?

La început e un pic mai dificil pentru că nu ai vizibilitate suficientă. Pe parcurs, dacă perseverezi şi ai calităţi artistice, devii apreciat şi căutat. Concurenţa este mare, sunt foarte multe persoane care fac lucruri de calitate şi de aceea este mereu nevoie de ceva nou, de o abordare care să te individualizeze ca artizan.

5. Ce calitãţi trebuie sã aibã un artizan în handmade din punctul tãu de vedere?

Un artizan handmade trebuie să fie creativ în primul rând, original şi să aibă aşteptări ridicate de la sine şi aici mă refer la calitatea produsului. În rest, dacă faci totul cu plăcere, evoluezi, îţi defineşti stilul, toate vin de la sine.

6. Crezi cã handmade-ul a devenit simplu comerţ sau este încã pasiune?

Cred că pentru cei mai mulţi dintre noi, artizanii este doar o pasiune. E adevărat că unii căştigă ceva mai bine decât  majoritatea, însă nu cred că o fac exclusiv pentru bani, cu toate că te motivează într-un fel sau altul. Totuşi, handmade-ul implică şi pasiune faţă de ceea ce faci, chiar dacă ajungi să şi câştigi din asta.

7. Care a fost senzaţia primei comenzi? Dar mai ales ce ai simţit când ai vãzut o persoanã complet necunoscutã purtând cu mândrie un produs realizat de cãtre tine?

Am fost încântată de prima comandă, bineînţeles. Eram la început, abia mă apucasem de cusut şi aveam modele mai simple, dar eu eram fericită pentru tot ceea ce realizam. Acum, privind retrospectiv, nu sunt pe deplin mulţumită de acestea poate şi pentru că, spun eu, am evoluat cu fiecare nou model creat.

Nu am avut ocazia să văd pe cineva purtând una dintre genţile mele, însă am putut să le surprind reacţia celor cu care mă întâlneam personal pentru a le înmâna produsul.

8. Am vãzut pe blogul tãu cã ai avut câteva modele de broşe din fetru, fulare, eşarfe  de ce nu ai continuat sã realizezi şi astfel de produse?

Mie îmi place mai mult să realizez genţi. Am încercat totuşi câte puţin din toate, chiar dacă ceea ce a ieşit nu a fost întocmai pe placul meu. Fularele însă nu îmi aparţin, au fost  realizate de o cunoştinţă.

9. Ce este o geantã pentru tine înafarã de un obiect strict necesar în garderoba unei doamne, domnişoare? Îţi pun aceastã întrebare deoarece sigur  pentru tine  o geantã este mai mult decât un accesoriu util.

Pentru mine, exceptând utilitatea acesteia, geanta a ajuns să fie precum un obiect de colecţie. Mai mult le colecţionez, decât ajung să le port pe toate. Pur şi simplu îmi plac la fel de mult ca şi colecţiile mele de timbre, monedeJ Cu toate acestea, nu am niciuna “semnată“ de mine.

10.  Cine este Elena Iordãchescu în timpul liber? Cu ce se ocupã inafarã de a fi artizan în handmade?

Elena Iordăchescu nu este decât o “simplă” studentă care încearcă să-şi valorifice timpul liber făcând ceva creativ. În rest, îşi umple viaţa cu lucruri mărunte şi frumoase.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share