CITEȘTI

Ştampilele în scrapbooking (2)

Ştampilele în scrapbooking (2)

Distribuie articolul:
Share

…sau cum se lucrează cu ştampilele. Fără prea multă vorbărie, că-mi imaginez că nu aveţi răbdare, trecem la explicaţii. Înainte de toate, trebuie să ştim de ce accesorii avem nevoie pentru a folosi ştampilele. Primul este tuşul – care poate fi de orice culoare. Acesta se prezintă sub forma unor tuşiere cu perniţă supra-înălţată pentru o ştampilare facilă; în poza de mai jos putem vedea 3 tuşiere: una roşie, alta maro şi cealaltă verde:

Următorul accesoriu este cartonul. Pentru un efect mai vizibil, se recomandă a fi texturat. Poate fi şi simplu, dacă nu doriţi să obţineţi rezultate de excepţie ;). De asemenea, se poate folosi carton de orice culoare, însă cel mai frecvent în ştampilare este cel de culoare albă. Şi asta pentru că, după ştampilare, artistul colorează în interiorul contururilor şi numai pe alb toate culorile folosite sunt redate la adevarata valoare. Pentru a desena în interiorul contururilor, se pot folosi markere sau creioane-acuarelî. Acestea fiind fie folosite împreuna cu apa (acuarele), fie pe baza de apă (markerele), hârtia trebuie să fie absorbantă, deci cartonată. Sub nicio formă nu se va folosi hârtie de xerox, de exemplu. Grosimea hârtiei trebuie sa fie de minim 80g/mp. Iată cum arată un carton texturat şi absorbant:

Şi aşa arata o lucrare realizată pe carton alb, texturat. Observaţi cum textura cartonului este vizibilă de sub straturile de culoare şi mai ales cum apa şi culorile au fost perfect absorbite:

Cel de-al 3-lea şi ultimul accesoriu necesar în lucrul cu ştampilele sunt markerele sau creioanele-acuarelă. Cu acestea se coloreaza în interiorul contururilor obţinute cu ajutorul ştampilelor. Dar să vorbim clar. Mai jos avem o imagine ştampilată, în care sunt vizibile doar contururile:

Iar în următoarea imagine vom vedea o felicitare creată pe baza acestei ştampile şi a markerelor/acuarelelor:E o diferenţă, nu ;)? Cam acestea sunt accesoriile de care avem nevoie pentru a obţine astfel de rezultate. Sper ca şi vouă vă plac rezultatele ce pot fi obţinute prin ştampilare. Şi, mai ales, sper că imaginile spun de la sine cât de mult timp economisesc ştampilele şi cât de mult facilitează munca artistului.

Până la următorul articol, vă urez o vară răcoroasă şi inspiraţie maximă :).

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. bogdan

    8 iulie

    Buna ziua, va contactez din partea http://www.stapileok.ro pentru a va felicita pentru articolul scris si pentru pasiunea ce o aveti pentru stampile. Poate in viitor am putea face posibila o colaborare chiar daca noi in mare parte confectionam stampile colop
    si stampile trodat

    in speranta unei colaborari cat mai placute,
    -bogdan

  2. Buna Amy!

    Multumesc frumos pentru comentariu :)!
    Acum ceva timp, cand website-ul era disponibil doar in limba romana, acest lucru era posibil. Acum insa este necesar doar sa alegi varianta romaneasca a site-ului si sa mergi la categoria respectiva de produse unde vei gasi imediat ceea ce te intereseaza.
    Referitor la stampile si accesoriile aferente: din pacate, momentan nu sunt disponibile in magazin (de aceea nu le gasesti nici pe site).
    Sper ca raspunsul oferit iti este util!

    Sincer,
    Veronica Svanström
    Scrapbook Emporio

  3. Amy

    19 decembrie

    Am o propunere: ar fi ideal daca ati pune linkul catre produsul recomandat si nu catre numele site-ului. eu, sincer, abia gasesc produsul cautat sau nu-l gasesc deloc. 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share