CITEȘTI

Pagină scrapbook din resturi

Pagină scrapbook din resturi

Distribuie articolul:
Share

Întotdeauna am fost o ecologistă în suflet, ţin mult la natură şi fac tot ce pot ca să o protejez. Chiar şi în scrapbooking, recuperez cât de mult pot. Am pungi întregi cu bucăţi de hârtie şi carton rămase de la diverse proiecte anterioare, pe care le păstrez pentru că nu ştii niciodată când le vine rândul ;). Resturile sunt foarte bune, de exemplu, la decupaje. De obicei, decupajele sunt mici, aşa că se potrivesc perfect. De fiecare dată când recuperez, mă simt foarte bine şi cred că ştiţi şi voi cum e :).

Hai să vedem dacă se poate crea o pagină scrapbook din resturi de carton pentru scrapbooking:

Am pornit la lucru cu 10 bucăţi de carton. Fâşiile de carton alb sunt puse acolo ca să acopere spaţiul gol dintre bucata grena şi cea roz. Dar chiar şi fâşiile sunt din bucăţi – câtă zgârcenie :D:)). Credeţi-mă, nici măcar una dintre înnădiri nu se va observa la final. Pentru început, Mica Sirenă va acoperi câteva din ele. Hai să vedem pasul 2 al lucrării:

Poza încă nu e lipită, pentru că sub ea a rămas o innădire neacoperită, prin urmare trebuie să venim cu ceva adecvat acolo. M-am gandit la o bucată de panglică grena. Apoi, fâşia albă de pe verticală arată cam golaşă, nu? Cum să o mascăm? Ştampilele sunt mereu de mare ajutor în situaţii de genul acesta, aşa că am aplicat nişte flori, pe care apoi le-am colorat cu markerele din dotare (care săptămâna aceasta sunt la ofertă, a-propos ;)); iar la intersecţia cu fâşia albă de pe orizontală am plasat o floricică mai…reală ;). De asemenea, mai jos, pe verticală, se observă o altă innădire care are nevoie de „acoperire”. Acolo am pus o mini-fotografie cu Opera din Copenhaga „by night”. Si aceasta este recuperată dintr-o vedere primită din Copenhaga: era o vedere-calendar, cu câte o imagine pentru fiecare dintre cele 12 luni ale anului. Normal că nu am aruncat-o aşa, fără să o decupez puţin:P.

Mai departe…să vedem poza:

Ah, da, am scris titlul. În acest scop, pentru „DK Copenhagen” am folosit ştampile, iar pentru „The little mermaid” am folosit lipici şi glitter.  Mai exact, am scris mai intâi titlul cu ajutorul lipiciului-stilou, care-mi asigură manevrabilitate maximă, în sensul că pot scrie cu el, la propriu, ca în acest caz. Peste scris am venit cu glitterul iar apoi am îndepărtat excesul şi l-am lasat să se usuce.

Şi suntem foarte aproape de rezultatul final. Nu am facut decât să scriu 2009 pe fâşia albă din stanga – anul călătoriei la Copenhaga – şi să mai ştampilez nişte imagini în spaţiul de sub fotografie. Şi cam asta e tot:

Sper să vă fie de ajutor atunci când va trebui să creaţi ceva din resturi;). Pâna data viitoare, vă urez weekend plăcut şi toate cele bune!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share