Mărgele cu extruderul

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vom face acest tip de mărgele, folosind extruderul.

Extruderul este o unealtă care se folsește pentru a obține fâșii de lut polimeric de grosime constantă, și seamănă cu aparatul pentru biscuiți șprițați.

El este alcătuit dintr-un tub, un piston și partea prin care este împins lutul, unde este se pot pune discuri cu diverse forme, fixate cu un filet. Extruderul meu este simplu și pentru a împinge lutul trebuie să împing acel piston (și nu este deloc ușor).

O variantă mai simplă și mai comodă este cea a extruderului care are la capăt o tijă care se învarte pentru a împinge lutul:

Orice variantă ați alege, vă recomand să nu cumpărați extrudere de plastic, pentru că riscul ca ele să se rupă foarte repede este mare.

Pentru aceste mărgele vom folosi aceleași culori ca la skinner blend, amestecate și ‘înmuiate’ bine – amestecați-le bine în palme, până sunt foarte ușor de modelat, pentru a fi mai ușor de împins cu extruderul.

După ce obținem o bucată de 20-30 cm, tăiem fâșii de 5cm, pe care le adunăm pentru a forma un cane:

În funcție de culori și de modelele pe care le-ați obținut, puteți să rearanjați fâșiile până când aveți un model interesant.

Tăiem apoi fâșii groase de 1mm cu care acoperim o mărgea de bază din resturi, ca la orice cane. Modelul din cane se va schimba la fiecare ‘felie’.

Pentru a obține modelul ‘retro’, unde cane-ul este alcătuit din cercuri concentrice, folosiți bucăți egale de lut aranjate într-o stivă:

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share