Mărgele shaved

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vom face două tipuri de mărgele, folosind cane-ul de la Skinner Blend (promit să trec la alte culori în tutorialele viitoare 😉 )

Primul tip de mărgele, cel cu liniile (aproape) paralele se numeşte “shaved”, datorită tehnicii folosite. Pentru început avem nevoie de un cane din Skinner Blend, subţiat până la 2-3 mm:

Formaţi baze pentru mărgele din resturile de la alte proiecte. Pentru a avea mărgele de aceeaşi dimensiune, treceţi materialul pentru baze prin maşina de paste şi tăiaţi discuri cu un cutter:

Pentru fiecare mărgea, găuriţi baza şi păstrând-o pe tijă, rulaţi cane-ul pe ea:

Lăsaţi mărgelele să se răcească (puteţi să le puneţi în frigider pentru câteva minute), pentru a putea tăia uşor la pasul următor. Folosind un cutter, o lamă specială pentru lut polimeric sau un craft knife, ‘radeţi’ bucăţi din cane:

În funcţie de cum vreţi să arate mărgelele, puteţi să le nivelaţi puţin între palme, sau să le lăsaţi cu muchiile de la tăiere.

Pentru al doilea tip de mărgele, amestecaţi resturile şi treceţi-le prin maşina de paste până obţineţi un model care vă place. Acoperiţi bazele cu bucăţi din foaia de lut obţinută şi rotiţi-le între palme până când marginile bucaţilor de lut nu se mai văd.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Me

    11 octombrie

    OOO ce frumos…luam tutorialele de pe net,le reproducem ,pozam pasii si apoi
    „hai sa invatati cum sa faceti…..”
    Era mai logic si corect daca publicai tutorialul de unde te-ai inspirat si il incadrai la categoria „inspiratie” sau ceva de genul

    • Zazine

      21 octombrie

      Din contra,
      Eu cred ca e mai corect sa le reproduce, sa le refacem noi cu manutele noastre, decat sa le luam deja facute de altii.

      E de apreciat ca in loc sa dea copy/paste la un articol si niste poze, a recreat si pozat toti pasii necesari pentru a face un tutorial complet si a gandit un text care sa fie accesibil chiar si celor care sunt incepatori in ale artizanatului.

    • Rox

      22 octombrie

      Eu pentru aceste margele m-am inspirat din margele gata facute, dar nu am gasit nici un tutorial pentru asa ceva – de aceea m-am si gandit sa il fac.

      Cat despre publicat un tutorial, oricare ar fi el, scris de altcineva, nu era corect. Nu pot si nu vreau sa public munca altora si sa o pun sub titlul ‘inspiratie’.

      Daca prin ‘publicat’ ai vrut sa sugerezi sa postez un link catre un alt tutorial, as fi facut-o daca as fi gasit.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share