CITEȘTI

Globuri din fetru

Globuri din fetru

Distribuie articolul:
Share

Mai jos găsiţi un articol scris de Florentina Tudosie despre cum să realizăm decoraţiuni deosebite din fetru pentru bradul de Crăciun.

Vin Sărbătorile, vin…Şi nu-i aşa, plăcerea de a împodobi bradul împreună cu copilul tău este mult mai mare atunci când decoraţiunile le faceţi chiar voi!

Lucrez cu fetrul de anul trecut, când am făcut primele mele decoraţiuni de Crăciun folosind acest material. Se lucrează uşor, este un material moale şi care se găseşte într-o varietate de culori iar rezultatele sunt deosebite. Poate fi cusut sau lipit,  ia orice formă doresti, iar atunci când îl decorezi cu accesorii precum mărgeluţe, nasturi sau panglici, prind viaţă nişte decoraţiuni cu adevărat deosebite! Fetru şi alte accesorii găsiţi la Casa Retro, un magazin mic dar cu personalitate! Dacă sunteţi din Bucureşti, îl găsiţi pe Intrarea Geneva, Nr8, zona Piaţa Victoriei.

Pentru că vreau să împărtăşesc şi cu voi bucuria realizării unui astfel de ornament, m-am gândit să vă prezint un tutorial pentru un glob de Crăciun din fetru.

Aşadar, veţi avea nevoie de:

– fetru în două culori

– compas

– foarfece

– pix sau marker subţire

-aţă şi ac

-mărgele, pentru decorat globuleţul

-panglică, pentru agăţătoare

-vată, pentru umplerea globuleţului

Pentru început, trasaţi pe un carton un cerc de dimensiunea dorită cu ajutorul compasului. Globurile mele au dimensiunea între 6cm-8cm. Apoi, trasaţi un cerc mai mic, de 3-4 cm diametru.

Puneţi cercul mare pe una din foile de fetru si, cu ajutorul unui marker subţire (eu folosesc  marker de cd-uri, căci nu se imprimă pe partea cealaltă a materialului) trasaţi 2 cercuri identice. Adăugaţi un mic pătrat deasupra cercurilor, acela va fi locul de unde se va agăţa panglica. Tăiaţi-le.

Puneţi cercul mic pe cealaltă foaie de fetru. Trasaţi un cerculeţ şi apoi tăiaţi.

Coaseţi mărgeluţele pe cercul cel mic. Eu am cusut mărgeluţe galbene şi portocalii pentru a se asorta cu globul.

Coaseţi cercul cel mic de unul din cercurile mari, în care parte a globului vă doriţi.

Uniţi prin coasere cele două cercuri mari. Nu uitaţi să “umflaţi” globuleţul cu vată, înainte de a termina de cusut cele două cercuri.

Globuleţul este aproape gata! Mai trebuie doar să aplicaţi o panglică în culoare asortată, pe post de agăţătoare!

Rezultatul: o decoraţiune care cu siguranţă se va remarca în pomul de Crăciun! Poţi face chiar şi cadou o astfel de decoraţiune, va fi cu siguranţă apreciat!

Vă invit aşadar să vă jucaţi cu fetrul, cu forme, mărimi, modele, combinaţii de culori şi accesorii, propunându-vă  căteva modele de decoraţiuni. Le puteţi da o notă personală, cheltuiţi mai puţini bani şi efectul pe care îl au în bradul de Crăciun este superb, datorită culorilor vibrante în care se găseşte acest material.

Mai jos găsiţi mai multe asemenea minunăţii din fetru:

Pentru comenzi mă găsiţi pe Breslo şi Crafty cu numele de springflower24. De asemenea pentru idei şi articole pe tema handmade şi nu numai mă gasiţi pe blogul meu springflower24.wordpress.com.

Spor, zile pline de culoare şi inspiraţie vă doresc!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] 1) SuntParinte Ornamente de Craciun din hartiesi Decoratiuni origami pentru craciun 2) Atelierul: Globuri din fetrusi Patine din […]

  2. Flory

    11 decembrie

    Multumesc! Eu una ador fetrul si tot ce se poate face din el 🙂 Am intrat si la tine pe blog si am vazut o gramada de minunatii!

  3. […] o gasiti aici. Iata si globuletele […]

  4. Alina Villanova

    10 decembrie

    Sunt minunate globurile!! Felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share