CITEȘTI

Pieţele de Crăciun din München (Weihnachtsmärkte)...

Pieţele de Crăciun din München (Weihnachtsmärkte)

Distribuie articolul:
Share

În data de 27 noiembrie în München s-a lansat oficial sezonul cadourilor. Începând cu centrul oraşului şi platforma unde se ţine Oktoberfestul (unde sunt cele mai mari pieţe de Crăciun din oraş) până la cea mai mică piaţă din cartierele rezindeţiale şi chiar şi la aeroport, căbănuţe cu delicii atât vizuale cât şi culinare, patinoare şi formaţii tradiţionale încântă turiştii, localnicii şi pe toţi cei care aleg să viziteze cele 25 de pieţe din oraş.

Ceea ce îmi place la aceste pieţe este că fiecare e diferită, unele dintre ele având o întreagă tematică, cum ar fi stilul medieval unde poţi savura vinul din pocale, iar mâncarea din vase de lut sau cea cu specific artistic, decorată cu sculpturi ecologice.

Printre delicii se numără clasicul Glühwein (vin fiert), Marroni (castane prăjite), Apfelkucherl (o prăjitură tradiţională cu mere), alune şi nuci prăjite, turtă dulce, fructe în ciocolată, nelipsiţii cârnaţi (wurst), mâncăruri cu specific arab, italian, chinezesc, franţuzesc şi chiar african.

Bineînţeles că nici produsele handmade nu lipsesc. Am găsit cele mai frumoase globuri realizate manual din sticlă şi pictate, lumânări, cele mai pufoase creaţii din fetru, zâne şi spiriduşi, săpunuri şi săruri de baie, bijuterii şi decoraţiuni din lemn.

În fiecare zi este plin de lume, în oricare piaţă ai merge, mai ales seara şi în weekend. Astfel este foarte posibil să fi înghesuit în timp ce îţi savurezi Glühweinul de către necunoscuţi, dar este posibil ca după 2-3 căni din această licoare să ai câţiva noi prieteni.  Totuşi această experienţă merită încercată cel puţin o dată! 🙂

Sursă pentru o parte din poze:  www.muenchen.de

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Din Temirice

    20 decembrie

    vreau!

  2. Kittenhood

    20 decembrie

    adorabil 8->

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share