CITEȘTI

„My Vintage Look”, Your Vintage Look, ...

„My Vintage Look”, Your Vintage Look, Our Vintage Look

Distribuie articolul:
Share

Am pregătit pentru seara de Crăciun şi cea de revelion o miniserie de rochiţe marca My Vintage Look. Dar nu ne-am oprit aici şi le-am luat şi un interviu fetelor. Iată ce am aflat:

1. De unde a pornit ideea blogului My Vintage Look?

Fiecare idee vine să schimbe ceva şi cum fiecare dintre noi încearcă să schimbe lumea şi să facă o diferenţă iată că blogul My Vintage Look a apărut ca o concretizare a nevoii de exprimare, de  schimbare şi de  punere în valoare a unei atitudini şi stări “mai altfel” decât suntem obişnuiţi .

2. Cum se împacă produsele handmade cu cele vintage? Poţi să fii vintage şi să porţi produse handmade?

Pentru noi handmade-ul nu are vârstă şi este dificil de încadrat în vreo categorie tip nou sau vechi aşa că nu vedem nicio neconcordanţă între cele două, ci mai degrabă o împletire armonioasă.

3. Am observat pe blog că produsele prezentate au nume insolite, Cry me a river, Deer Obsession,  cum le alegeţi?

Cred că produsele îşi aleg singure un nume, iar eu/noi doar îl simt şi încerc să-l denumesc. Percepţia fiecarui obiect în parte şi starea pe care ne-o transmite determină povestea şi numele lui.

4. Pentru că sărbătorile de iarnă se apropie cum arată o tinuţă de Crăciun în stilul My Vintage look? Dar pentru revelion?

Bineînţeles că ţinuta de sărbatori este specială, dar până la urmă atitudinea celei ce o poartă face diferenţă (aşa cum aţi auzit de o mie de ori!).Credem că oricare din produsele noastre accesorizate adecvat pot da imaginea de sărbătoare pe care o căutam şi plusul de stil.

Însă avem întradevar  pregătită o miniserie de outfituri pe blogul My Vintage Look pentru Crăciun şi Revelion.

5. My Vintage Look ce ar vrea să găsească sub brad în prima zi de Crăciun?

Sub brad, prima zi de Crăciun ….cred că o stare de graţie pentru fiecare dintre noi, un răgaz în care să putem conştientiza cât de multe am primit şi avem şi cât de inutil ne zbatem pentru nimicurile de zi cu zi şi pentru lucruri care de fapt doar par vitale, dar sunt aproape inutile

6. Aveţi produse din cele mai diverse, de unde vi le procuraţi, sigur nu aveţi un pod plin cu astfel de haine, gentuţe moştenire de la o mătuşă?

Visăm încă la un pod cu tot ce-ţi poţi închipui sau nu…Produsele noastre ne ies singure în cale şi ne cer să le adoptăm după care îşi continuă drumul pentru a-şi găsi stăpânul potrivit.

7.Ce trebuie să facă o persoană să se încadreze stilului Vintage, de ce are nevoie pentru a reuşi să se identifice  acestui curent, de o pereche de ochelari,  o de ţinută cool, de o coafură faină sau totul ţine de atitudine? Numiţi 3 elemente obligatorii unei ţinute Vintage

Mda, încadrare. Aş vrea să nu mai trebuiască să fim nevoiţi să ne încadrăm. Și fiecare să se simtă atât de liber încât să poată să adopte stilul lui personal care nu are cum să fie decât original şi diferit de al celorlalţi.

Dar de obicei pentrut stilul vintage propus de noi avem nevoie de : voaletă,  şirag de perle,  rochie neagră etui

8. Unde putem să găsim produsele voastre înafară de blogul de prezentare, care este următorul târg la care veţi fi prezente?

Produsele noastre se regăsesc în principal pe blogul nostru,  iar mai apoi pe breslo şi pe pagina de facebook  a blogului.Participarea noastra la târguri s-a făcut în funcţie de mai multi factori şi a funcţionat mai mult pe bază de invitaţie din partea organizatorilor. În momentul de faţă suntem deschise tuturor invitaţiilor de acest gen.Și sperăm însă ca începând cu noul an să beneficiem de o expunere din ce în ce mai largă pe acest palier.

9. Când se depaşeşte limita între vintage şi haine de la Second Hand?

Conotaţia termenului de « second hand » are din păcate un sens neplăcut pentru mulţi dintre noi dat fiind că multe dintre magazinele de profil dacă nu chiar majoritatea expun şi vând haine care de cele mai multe ori nu ar avea ce căuta pe un umeraş sau pe un raft, ci direct la coşul de gunoi. Hainele Vintage pe de altă parte sunt adevărate piese de rezistenţă în garderoba fiecăreia şi aduc un aer de mister şi rafinament aproape imposibil de găsit în magazinele clasice (magazine în care dacă ne gândim bine o haină probată de 20 de persoane la garderoba este cumparată de o a 21-a persoana e aproape second-hand !)

Aşadar cele două concepte nu sunt nici macar apropiate, hainele second hand fiind urmate de hainele din magazinele clasice, iar abia apoi de hainele vintage care se vor regăsi mereu în topul preferinţelor noastre.

10. Cine sunteţi în timpul liber, când nu sunteţi deţinătoarele unui blog de produse vintage ?

Aceleaşi 2 fete cochete preocupate de frumos şi modalităţile de exprimare ale acestuia, preocupate să înveselească o dimineaţă ştearsă şi gri în oraşul obosit.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share