CITEȘTI

Thing-a-day! sau Cum să creezi ceva nou în fiecare...

Thing-a-day! sau Cum să creezi ceva nou în fiecare zi

Distribuie articolul:
Share

Imaginează-ți o lume în care fiecare dintre noi crează un lucru frumos zi de zi, pentru o lună.

Imaginează-ți că pentru 28 de zile magice fiecare dintre noi transformă o idee în realitate și o împărtășește cu cei din comunitate.

Imaginează-ți că atât cât ține februarie creativitatea, originalitatea și, bineînțeles, imaginația sunt atributele care conduc un mic univers.

Imaginează-ți că la sfârșitul lunii îți dai seama că te-ai înconjurat de lucruri frumoase făcute de tine și că ți-ai făcut o droaie de prieteni creativi.

Din fericire nu trebuie să-ți imaginezi pentru că deja există. Se numește Thing-a-day! și se desfășoară, an de an, în fiecare lună februarie. Ideea e simplă, trebuie să creezi ceva nou în fiecare zi și să împărtășești acel obiect (sau muzică sau literatura sau ce vrei tu) cu comunitatea de tineri creatori care au intrat în joc. Eu am participat la ultimele două ediții și chiar dacă n-am reușit să fac ceva nou în fiecare zi tot m-am bucurat enorm de experiență și-abia aștept s-o iau de la capat anul astă.

Ca să participi la Thing-a-day! 2011 trebuie să te înscri pe posterous.com (platformă gratuită) și apoi pe thing-a-day.com. Pare puțin complicat, dar e modalitatea ideală de a crea un blog colectiv, cele peste 5000 de posturi strânse anul trecut dovedesc asta.

thing a day

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. foarte tare initiativa…imi pare rau ca nu am aflat pana acum de proiectul asta…thanks for sharing! 🙂

  2. Anca

    25 ianuarie

    Si eu am participat anul trecut..a fost o experienta tare frumoasa!
    Deja m-am inscris pentru anul acesta.. 🙂

  3. Kittenhood

    24 ianuarie

    si eu am participat anul trecut si a fost tare simpatic. asa m-am ambitionat sa fac mult mai multe lucruri decat as fi facut fara thing a day 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share