Spacere cu marginea texturizată

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vom face un model simplu de spacere în formă de tub, cu exteriorul texturizat:

.

.

.

.

Pentru început, avem nevoie de un cilindru din lut polimeric (de preferat varianta clasică, fără inserţii) , pe care îl tăiem în felii mai groase. (Puteţi folosi şi combinaţii de culori pentru cilindru, dar în acest caz e posibil să nu se vadă foarte bine textura) Dacă lutul este mai moale şi feliile se deformează la tăiere, modelaţi-le astfel încât secţiunea să fie un disc.

Folosind o scobitoare sau un ac mai gros găurim bazele şi apoi le lăsăm să se răcească cel puţin o jumătate de oră (dacă sunt prea moi se vor deforma – puteţi să le puneţi şi în frigider sau congelator, cu condiţia să nu intre în contact cu mâncarea).

Pentru textură eu am folosit un evantai vechi din lemn, dar puteţi folosi orice două obiecte care lasă urme interesante: scoici, conuri de brad, alte mărgele. Pentru a crea texturile pe marginea mărgelelor apăsam din părţi opuse, cu presiune egală, să nu deformăm mărgeaua (aici puteți experimenta şi face mărgele cu forme mai ciudate). După aceea, rotim mărgeaua şi repetăm până când toată marginea are textura dorită.

Dacă se deformează prea tare la apăsare, lăsaţi-o la răcit puţin şi apoi continuaţi.

După ce aţi terminat cu toate mărgelele, puneţi-le la copt şi gata! Dacă vreţi, puteţi să le decoraţi cu lut polimeric lichid, cum am făcut cu mărgelele îmbulinate din numărul 2 al Revistei PDF.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share