Broşe de pâsla…marca Bu-bu

Distribuie articolul:
Share

Eu nu am încercat până acum să realizez produse din pâsla, aşa că am întrebat-o pe Camelia cum se comportă acest material, cum este să te joci în el, şi mai ales dacă de ce l-a ales.

1. Cum a pornit ideea proiectului “Broşe din pâslă Bu-bu”? Cine este “Bu-Bu”?

Acum câţiva ani, în perioada de Crăciun, mă plimbam prin Germania, şi vedeam ferestrele oamenilor decorate cu fel si fel de chestiuţe din pâslă. Uitându-mă la acele decoraţiuni mi-am zis că ar fi frumos să fac şi eu aşa ceva, acasă şi pentru acasă. De aici a pornit proiectul “Bu-bu”. Cât despre cine este “Bu-bu”, foarte simplu. Bu-bu reprezintă tot ceea ce creez, tot ceea ce fac; este sufletul proiectului.

2. La fiecare produs de pe site-ul tau, pe lângă prezentarea produsului, din punct de vedere  “tehnic”(dimensiune, material, culoare, sistem de prindere) ai introdus o rubrică nouă în care prezinţi şi modul în care poate fi purtat. De ce ai ales să prezinţi într-o asemenea manieră produsele tale?

 

 

Produsele prezentate pe site sunt, ca pe orice site, produse prezentate în imagine. Vorbind de broşe, şi nu de un produs bine cunoscut (gen: maşină de cusut, ace, pâsla în sine, etc), am decis să fac şi o mini prezentare astfel încât oricine vizualizează şi este interesat de brosele Bu-bu, să le cunoască şi întrebuinţarea; un fel de prezentare extra.

3. Cum se comportă pâsla? Prin această întrebare mă refer la modul în care aceasta se comportă în momentul în care începi să realizezi un anumit produs. Sau mai bine spus de ce ai ales pâsla, şi nu alt material ?

 

 

Cu acest material este foarte greu de lucrat, dar în acelaşi timp pentru mine este o plăcere. Mi-am dorit foarte mult să lucrez cu pâsla; a devenit un vis realitate. Precizez că niciodată o broşă nu va fi identică cu o alta, dar asta nu mă deranjează, ci mă perfecţionează.

4. Din punctul tău de vedere în meseria de artizan, cât la sută este muncă şi cât la sută este inspiraţie?

 

100% din ambele, dacă le luam separat. Meseria de artizan cere originalitate, muncă şi dedicare; asta este părerea mea.

5. Ai fost un autodidact sau ai urmat cursuri similare artizanatului? Mă refer la cursuri de istoria artei, de desen, arhitectură

 

Autodidact. Broşele Bu-bu reprezintă numele meu şi imaginaţia mea. Și nu, nu am urmat cursuri de arta, desen, etc. Este lucru manual 100% original. Am apreciat întotdeauna arta şi întotdeauna am simţit că am inclinaţie spre aşa ceva.

6. Cine este Camelia Voicu în timpul liber?

 

http://cameliavoicu.ro/cameliavoicu.html spune tot

7. Fiecare artizan are o poveste de spus cu un produs sau cu mai multe. Spune-ne povestea cea mai faină petrecută de când eşti artizan

Povestea mea a început acum un an şi este în continuă expansiune. Tot ceea ce înseamnă Bu-bu este o poveste continua.

8. Lucrezi şi  la comandă, sau produsele tale sunt realizate doar după ideile tale?

 

Toate produsele sunt idei proprii, dar dacă cineva doreşte ceva anume, lucrez şi pe comanda.

9. Dacă ar fi să înlocuieşti pâsla cu un alt material, care ar fi acela?

 

 

Pâsla este materialul principal, dar mai folosesc şi mărgele şi câteodată mai lucrez şi cu pâsla subţire.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. danyela

    1 martie

    ai niste crati uimitoare cred ca trebuie sa ai multa rabdare si doua maini dibace pentru ca creatile tale sunt deosebite intr-un mod aparte.
    SUCCES IN CONTINUARE

  2. Amy

    22 februarie

    foarte frumoase! eu nu stiu sa spun care-mi place cel mai mult. imi plac toate. sunt delicate si executate cu acuratete.

  3. Sa fie, multumesc Codruta. Numai bine si tie!

  4. codruta

    17 februarie

    multa bafta Bu-bu! elefantelul e adorabil

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share