Copacul din tablou

Distribuie articolul:
Share

Fetița mea vrea să facă toate lucrurile pe care le fac eu, vrea să mă imite.  De câte ori cos ceva, vrea și ea.  Nu prea sunt de acord ca ea să coasă la 5 ani și mi-e teamă că se va înțepa.  Dar pentru că nu scap de gurița ei mică și mă bodogăne și mă roagă încontinuu, din când în când îi dau o bucățică de fetru, ac și ață și o las să meșterească singură.  Desigur că se mai și înțeapă, îi transpiră palmele de efort și concentrare, dar nu se lasă.  Așa a luat naștere copacul din tablou.  Alta a fost ideea de bază, alta intenția, dar până la urmă a ieșit ce se vede: un copac plin cu mere lipit pe un tablou.

Materiale:  carton alb, perforator, ață sau lână colorată, ac, mărgele, lipici, bucațele de fetru colorat, o bucată de fetru verde și una de fetru maro.

Etape:

1. Taie din fetru o formă pentru coroana copacului.

2.  Dai copilului ac și ață și îi arăți cum să coasă. Mai întâi fetița mea a cusut pe marginea copacului o linie galbenă deoarece nu știa prea bine ce vrea să facă. Dar așa a exersat cusutul.

3. Lasă copilul să coasă mărgelele pe post de mere;  fetița mea a cusut mărgele cu litere.

4. Taie din fetru maro o tulpină potrivită pentru copac.

5. Taie din carton un dreptunghi potrivit care să cuprindă coroana și tulpina.

6. Perforează cartonul pe margine, apoi lasă copilul să treacă prin găurele o ață colorată; puteți alege ce model vreți voi; noi am ales să treacă ața prin găurele mereu pe dedesubt.

7. Lipiți tulpina și coroana pe tablou.

8. Lipiți câteva bucățele de fetru colorat în partea de jos să arate ca niște flori, ca iarba sau ce altceva mai vreți voi.

9. Tabloul e gata. Rămâne să îi găsiți un loc potrivit pe un perete.

Spor la lucru şi vouă.

Ema

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share