Primăvara începe cu…fluturi!

Distribuie articolul:
Share

Dacă ne uităm pe fereastră pare să se fi instalat în sfârșit mult așteptata primăvară. Iar mie, când vine vorba de primăvară, îmi zboară gândul la roiuri de fluturi chiar dacă în București aceștia au devenit o raritate. Iar dacă fluturii nu vin la noi, haideți să îi aducem noi aici.

Pentru astăzi vă propun un tutorial despre modul de realizare a unor fluturași foarte simpatici și ușor de făcut, cu ajutorul tehnicii quilling. Quilling-ul este o tehnică de lucru cu fâșii de hârtie, care se rulează și apoi se lipesc, putând lua forme diverse.

Mai întâi să vedem de ce anume aveți nevoie:

-setul quilling, pe care îl găsiți pe site-ul celor de la Art&Hobby, aici;

-fâșii de hârtie pentru quilling, pe care le găsiți tot la Art&Hobby, aici;

-lipici special pentru lucru manual, care la uscare devine transparent;

Să începem! Se iau câteva fâșii de hârtie quilling în culorile dorite. Eu am folosit 4 fâșii galben auriu pentru aripi și 2 negre pentru corp și antene. Pentru a ajunge la o formă rotundă am folosit bețișorul de răsucire.

În urma răsucirii am obținut un cerc, pe care apoi l-am poziționat în unul dintre cercurile riglei din set, în funcție de mărimea pe care am dorit-o.

Se ia cerculețul astfel format și se lipește la capăt, apoi se aplatizează cu degetele în forma dorită. Am luat apoi toate elementele și le-am lipit între ele și gata treaba. Am făcut și un fluturaș folosind roșu și maro, iată mai jos poza cu cei doi, gata parcă să zboare!

Quilling-ul mi se pare o activitate relaxantă și creativă, iar decorațiunile pe care le realizezi pot fi folosite în multe situații cu scop decorativ. Ca să dau câteva exemple: aplicate pe rame foto sau cufere de lemn, pentru realizarea de felicitări sau chiar de invitații pentru ocazii speciale, pentru realizarea decorațiunilor la diferite sărbători – Mărțișor sau Craciun si chiar pentru realizarea de bijuterii. Si asta, doar din câteva fâșii de hârtie.

În final, vă urez o primăvară frumoasă și colorată!

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Multumim pentru tutorial, pare distractiv si ingenios, astazi vreau si eu sa incerc sa fac o decoratie quilling 😀

  2. Ani

    19 iulie

    Foarte reusite. Felicitari.

  3. […] catre articol, aici si o poza, mai […]

  4. Flory

    27 aprilie

    Multumesc! Ce lucrusoare frumoase faci si tu! Si eu vreau sa invat sa tricotez si sa crosetez!

  5. Ramona

    27 aprilie

    Ce draguti sunt

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share