Ramă pentru tablou

Distribuie articolul:
Share

Ne-am hotarât să reciclăm și să găsim o utilitate lucrurilor pe care am vrut să le aruncăm. Din bucățele de pânză colorată am făcut o ramă pentru tablou. Dar mai întâi fetița mea s-a jucat vreo două zile cu bucățile de material, zicând că sunt eșarfe. Pe urmă au fost panglici pentru dansurile ei copilărești, apoi iar eșarfe pentru toți ursuleții. Am reușit să o determin să facem ceva cu ele atunci când m-a întrebat când mai tăiem și mai lipim ceva. Hai la tăiat și lipit.

Materiale: bucăți de material de diferite culori cu imprimeuri sau fără, carton pentru ramă, foarfece, lipici, panglică și o poză.

Etape:

1. Tai cartonul la dimensiunile dorite și îi decupezi un oval în mijloc.

2. Tai bucățile de material în pătrate mici, ajuți copilul să taie la fel și îl lași să lipească pătratele pe marginea ramei, de jur împrejur. Intervii dacă pătrățelele tind să iasă din cadru și dacă mânuțele mici sunt hotărâte să pună muuuult lipici.

3. Lipești pe spatele ramei o bucată de panglică pe post de agățătoare. Tai și îndrepți marginile ramei, astfel încât patrățelele de material să nu iasă înafară.

4. Decupezi poza și o lipești pe spatele ramei. Gata rama, gata tabloul. Acum trebuie să îi găsești un loc potrivit.

Spor la lucru și vouă.

Ema

http://ema-decorations.blogspot.com/

Comentarii
3 Comments
Share