Ramă pentru tablou

Distribuie articolul:
Share

Ne-am hotarât să reciclăm și să găsim o utilitate lucrurilor pe care am vrut să le aruncăm. Din bucățele de pânză colorată am făcut o ramă pentru tablou. Dar mai întâi fetița mea s-a jucat vreo două zile cu bucățile de material, zicând că sunt eșarfe. Pe urmă au fost panglici pentru dansurile ei copilărești, apoi iar eșarfe pentru toți ursuleții. Am reușit să o determin să facem ceva cu ele atunci când m-a întrebat când mai tăiem și mai lipim ceva. Hai la tăiat și lipit.

Materiale: bucăți de material de diferite culori cu imprimeuri sau fără, carton pentru ramă, foarfece, lipici, panglică și o poză.

Etape:

1. Tai cartonul la dimensiunile dorite și îi decupezi un oval în mijloc.

2. Tai bucățile de material în pătrate mici, ajuți copilul să taie la fel și îl lași să lipească pătratele pe marginea ramei, de jur împrejur. Intervii dacă pătrățelele tind să iasă din cadru și dacă mânuțele mici sunt hotărâte să pună muuuult lipici.

3. Lipești pe spatele ramei o bucată de panglică pe post de agățătoare. Tai și îndrepți marginile ramei, astfel încât patrățelele de material să nu iasă înafară.

4. Decupezi poza și o lipești pe spatele ramei. Gata rama, gata tabloul. Acum trebuie să îi găsești un loc potrivit.

Spor la lucru și vouă.

Ema

http://ema-decorations.blogspot.com/

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. vavaly

    24 mai

    A iesit o rama foto superba si usor de realizat cu copilul. Cu putina imaginatie si disponibilitate, toate materialele din jurul nostru pot fi transformate in mici obiecte folositoare.

  2. Ideal ar fi sa pictezi si spatele ramei pentru un aspect unitar..Am taiat o bucata de dantela pe care am lipit-o cu atentie pe interiorul ramei din lemn…Ca suport pentru bijuterie am folosit o bucata de carton nu foarte gros 160 g m2 care la randul lui a fost pictat… Pentru prinderea acesteia din urma am folosit o sarmulita foarte subtire…Am amplasat cartonul astfel decorat in interiorul ramei si am mai adaugat o bucata de material plastic pentru a stabiliza aranjamentul.

    • Ema

      6 iunie

      Cred ca ai dreptate. E o idee buna. Poti publica o foto cu tabloul tau?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share