CITEȘTI

Interviu cu Henriette, not yet an artisan!

Interviu cu Henriette, not yet an artisan!

Distribuie articolul:
Share

În cadrul concursului Atelierul, Henriette ne-a trimis nişte cordeluţe cu corniţe. Nu am putut să nu îi iau un interviu deoarece mi s-au părut produsele ei mai mult decât insolite. Am aflat că nu este încă artizan, dar cine ştie ce va face mai târziu.

1. Am fost fascinată atât de numărul de like-uri ale produselor tale, cât mai ales de idee. De ce ai ales corniţe de căprioare pentru crearea de bentiţe ?

Inspiraţia pentru corniţe mi-a venit de la o bentinţă de la TopShop. Am văzut o poză cu una dintre surorile Olsen, purtând o bentiţă cu coarne, învelită în piele neagră, şi am fost pur si simplu fascinată. Mi-am zis să încerc şi eu.  Îmi plac şi motivele florale, dar am vrut să încerc ceva nou.

2. După experienţa de la concursul Atelierul te-ai gândit să devii un artizan cu acte în regulă sau handmade-ul este doar un hobby pentru tine? Te aşteptai să fie atât de bine primite cordeluţele?

Mi-ar plăcea să devin un artizan. Aș face ceea ce-mi place cu adevărat! Deocamdată am făcut accesorii doar pentru mine, dacă eu sunt singura persoana căreia îi place un accesoriu este mai mult decât suficent ca să îl port. Dacă însă „creațiile” mele le plac şi altora, hei, mulţumesc foarte mult! Mă bucur pentru succesul cordeluţelor! Le port cu drag când am ocazia.

3. Ce înseamnă produsele de designer pentru tine?

Fiecare fată vrea să fie altfel, diferită de celelalte, şi cum „everybody’s so f*cking talented these days”, trebuie să ai curajul să porţi haine şi accesorii mai îndrăzneţe, chiar unicate.  Asta numai dacă îţi plac, te caracterizează şi te simţi bine purtându-le.

4. În afara de cordeluţe ce alte produse unicat sau realizate de artizani porţi?

Am foarte multe accesorii unicat, pe care le-am cumpărat de la piața „Ocska” ( în maghiară înseamnă piaţa de vechituri) din Oradea, din magazine de haine second hand, primite cadou de la unchi, bunici sau lăsate moştenire de la străbunica. Port la gât un lănţişor de argint cu un inel făcut de străbunicul meu, în 1916 în Siberia. E comoara mea. Am un alt lănţisor cu un glonț pe post de medalion, adus de tata din armată, acum 25 de ani. Inelul antic din argint l-am primit cadou de la unchiul meu. A fost găsit cu încă ceva bijuterii într-un pod vechi care trebuia renovat. Acestea sunt cele mai importante, cred. Iar acum mi-am comandat un inel handmade cu farfurioară şi ceşcută pentru ceai! Abia aştept să sosească!

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share