CITEȘTI

Pe spirala artei împreună cu Omul Spirală

Pe spirala artei împreună cu Omul Spirală

Distribuie articolul:
Share

Astăzi vom păși în lumea artei pe un alt drum față de cel obișnuit și anume pe unul construit din metale și desene. Ghidul nostru va fi Omul Spirală, mai exact două persoane minunate ce realizează din metale brățări, cercei, pandantive. Vă las pe voi să faceți cunoștință cu ei. Așadar, să pornim la drum!

1. Cum a apărut Omului Spiralã?

Ideea omului spirală a apărut treptat, la început în anul 2002 am folosit prima oară la un model spirala rotundă împreună cu spirala pătrată, din care ulterior s-a nascut  Omulețul Spirală. Numele l-am folosit mult mai târziu prin 2009 la denumirea siteu-lui nostru.Ȋn spatele Omului Spiralã sunt douã persoane reprezentate și prin cele douã spirale: spirala rotundă Selyem Katalin Julia și spirala pătrată Madaras Péter.

2.   Cine este Omul Spiralã în timpul liber, atunci când nu meșterește ?

Omul spirală în puținul timp liber înceacă să fie un cuplu fericit crescându-și fetița cu aceeași dăruire cum creează și bijuteriile.

3. Cum a pornit aceastã „luptã” dusã în prelucrarea metalelor? Ai avut un mentor sau ești autodidact?

A început prin curiozitate, dorintă de a face ceva frumos din care să acoperim din cheltuielile facultății. Am folosit o tehnică învățată încă din liceu, gravură în metal(aquaforte). La început tehnicile de prelucrare ale metalului încercam să le descoperim singuri, in timp ne- au ajutat preteni cu sfaturi, am participat și la câteva tabere unde am învățat tehnici noi.

4.  Care sunt materialele cu care îţi place sã lucrezi și ce presupune procesul lor de prelucrare?

Materialele pe care le folosim sunt alama, cuprul, emailul, iar pe viitor am dori sã lucrãm și în argint. Alama o prelucrăm dupã cum am amintit mai sus prin gravare chimică, aceasta însemnând desenarea modelelor cu smoală pe suprafața tablei ulterior atacată cu acizi, metalul il prelucrãm în tehnici specifice bijutierilor: cizelare, patinare, lustruire etc. Cuprul îl folosim la bijuteriile din email. Emailul este o tehnicã veche pe care o putem defini prin procesul de fuziune, unificare a douã materiale metalul și sticla. Dupa ce se formeazã casetele cu ajutorul sârmei de cupru împletită se umple cu pudră de sticlă care ulterior se arde la 750 grade intr -un cuptor special.

5.Cum ti-ai caracteriza produsele? Care este favoritul tău?

Sunt niște lucrãri de graficã transpusã pe suport de metal cu forme și decoraţiuni de inspirație personală. Cele mai noi sunt totdeauna preferate.

6.  Inspiraţie de moment sau schiţe desenate pe hârtie?

Inspirație pe moment.

7. Printre creaţiile tale am remarcat niște superbe brãtãri, realizate dupã desene stilizate sau chiar cu elemente decorative inspirate din povești, animale, flori. Ce te inspirã în realizarea desenelor?

Inspirațiile decorațiunilor sunt într-adevăr poveștile, ilustrațiile rãsfoite în copliărie, arta populară, natura

8. Afacere sau pasiune?

Ambele.

9. Cum percep oamenii creaţiile tale?

Pozitiv

10. In procesul de creaţie, unii artizani preferã muzica, alţii liniștea deplinã. In unele situaţii însã, cred cã muzica ustensilelor este cea mai placutã și totuși pe care o preferi?

Nu avem niște preferințe fixe, depine de zi, de atmosferă, de fazele de lucru la care muncim.

11.   Unde putem gasi produsele tale?

La târguri de specific și pe magazinul nostru on line.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share