Inimioara primitoare

Distribuie articolul:
Share

Astăzi avem pentru voi un tutorial simpatic tare creat de Dana Cernat – Idei cusute. Mai jos găsiți textul și pozele realizate de ea. Sunt sigură că vă va plăcea!

Lectură plăcută și mult spor! 🙂

Din fericire, se întâmplă în fiecare an! Sunt invitată de familia bunei mele prietene sub aceeași boltă de vie undeva într-un frumos loc din București. Depănăm aminitiri, râdem și ne bucurăm de liniște și verdeață.

Printre trandafiri și lampadare, m-am gândit să le așez o inimă, cusută de mine, o idee desprinsă parcă din sufletul lor mereu primitor, un deco-obiect care va întări prin mesajul lui, bucuria de oaspeți a gazdelor!

Înainte de a construi inima, am ales culorile într-o cromatică aparte: roz, portocaliu, galben. Apoi am creat tiparul pe o pagină A4, îndoind pagina pe lungime în două părți egale, am desenat o jumătate de inimă, am decupat, am desfăcut foaia și am așezat-o ca bază de construcție (tipar, vezi mai jos).

Alegerea materialelor a fost relativ simplă, știind de la bun început ce urmează să fac. Așa că am ales patru bucăți de material din bumbac integral, cu textură apropiată și imprimeuri vii.

Tăiem din fiecare material câte două bucăți de aceeași dimensiune. În total, avem nevoie de patru bucăți pentru o față a inimii și patru bucăți pentru cea de-a doua față. Avem grijă ca, prin adunarea lățimilor celor patru bucăți ale fiecărei fețe minus rezervele de coasere, să avem înălțimea tiparului.

Ambele fețe ale inimii se formează prin coaserea materialelor alese în aceeași ordine. Astfel am cusut mai întâi prima față îmbinând pe rând bucățile tăiate din fiecare material, apoi cea de-a doua față. Le-am călcat pe fiecare, iar la final am suprapus cele două fețe având grijă ca liniile de îmbinare a materialelor să pice unele pe altele.  E adevărat că m-am folosit de bolduri, dar îmbinarea trebuie să fie perfectă.

Am suprapus tiparul inimii și am copiat cu pixul. Putem face copierea și cu cretă de croitorie, în funcție de contrastul cu materialele alese. Apoi coasem cele două fețe suprapuse, având ca reper linia trasată pe material.

În pregătirea dosului pentru întoarcerea pe față, îndepărtăm surplusul de material tăind la aproximativ 0.5 cm de cusătură, crestăm cu foarfeca rezerva de material rămasă dincolo de cusătură și descoasem pe una din fețele inimii o porțiune din centrul liniei de îmbinare a două bucăți de material prin care vom întoarce inima pe față cu ajutorul unui creion. Apoi călcăm cu fierul de călcat.

Acum ne rămâne să umplem cu puf siliconic inima și să o decorăm. Puful siliconic este o umplutură pentru perne și se găsește și în pernele din comerț. Porțiunea rămasă deschisă pe spatele inimii o coasem cu mâna după umplerea ei.

Eu am ales să o decorez printr-o broderie manuală liberă cu mesajul “Bine ați venit!” Am lucrat pe inima deja umplută și închisă. Nu știu cum am reușit 🙂 mi s-a părut simplu. Dar, dacă sunteți la primul exercițiu de acest fel, poate ar fi mai bine să încercați brodarea inimii pe una din fețe înainte de coaserea fețelor sau înlocuirea broderiei cu nasturi sau  mărgeluțe. Folosiți ațe de culori diferite, în contrast cu materialele pe care brodați pentru o mai bună vizibilitate a mesajului!

Pentru că mi-am dorit un deco-obiect plin de culoare și energie, am ales și accesoriile pe măsură: o panglica în pătrățele vesele și doi nasturi nebuni, pentru sistemul de agățat.

Am tăiat o bucată de panglică și am fixat pe rând fiecare capăt al ei pe una din extremitățile superioare ale inimii. Am cusut nasturele peste panglică, trecând acul prin ambele fețe ale inimii. Poziționăm acul în spatele inimii și înțepăm în această ordine: fețele inimii, panglică și nasture. Întoarcem de câteva ori, tăiem ața și înnodăm tot pe spatele inimii astfel încât toate ațele să rămână pe spate.

Vorbăreață și colorată, inima e un accesoriu binevenit pentru casă. Ea poate decora grădina, poarta, fereastra sau camera de zi. Gazdele au agățăt-o de bolta pentru a primi musafirii de peste vară, sperând la toamnă pentru un vin bun!

Aștept cu plăcere comentarii, întrebări și pozele inimioarelor lucrate de voi!

Cu drag,

Dana Cernat – Idei Cusute

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Ema, Andreea multumesc mult 🙂

  2. Andreea

    29 iunie

    Este foarte draguta. am sa incerc si eu….imi plac culorile deschise 🙂 Bravo pentru aceasta idee! E super! 🙂 Imi place foarte mult!:) 😀

  3. Ema

    26 iunie

    Idee e extraordinara. Si imi plac taaaaare mult culorile.

  4. Cornelia

    24 iunie

    Felicitari pentru articol…si pentru inimioara! O sa incerc si eu sa fac inimioara.Multumesc pentru idee.

  5. Gabriela B

    22 iunie

    Superba inimioara si foarte frumos articolul. Bravo Dana!

    • Multumesc foarte mult Gabriela 🙂 ma bucur ca ti-a placut; poate incerci!

  6. […] Inimioara primitoare – Revista Atelierul  Rasfoiti revista! Veti gasi multe tutoriale tentante si simple si o multime de artizani si tineri designeri romani talentati! […]

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share