Lucru manual 2.0

Distribuie articolul:
Share

Lucrul manual se face cu ața și acul în mână și sunt mândră că este un domeniu unde calculatorul nu poate înlocui această activitate. Când lucrezi la o broșă, recondiționezi un scaun, tricotezi ceva, împăturești o figurină origami, poți să uiți de calculator!

Eu privesc însă calculatorul și internetul ca pe o resursă importantă plină de instrumente pentru noi, iubitorii de handmade și DIY. De aceea, în articolul acesta mi-am propus să vă enumăr câteva website-uri pe care le folosesc eu, utile pentru orice creator de handmade și iubitor de lucru manual.

Să începem:

Delicious – site de bookmarking colaborativ. Uneori ne pierdem printre atâtea resurse și lucruri frumoase pe care le vedem pe internet și care ne inspiră. Salvăm idei și imagini drăguțe pe calculator, în documente word, în foldere, în bookmark-urile browser-ului nostru de internet, pe scurt – peste tot! Și nu de puține ori mi s-a întâmplat să știu că am salvat o imagine, dar să nu mai știu unde se află. Vă propun Delicious pentru că este simplu de folosit, pentru că puteți tag-ui fiecare articol pentru a-l găsi mai ușor apoi (de exemplu, puteți pune tag-uri corespunzătoare tehnicii sau materialului folosit) și pentru că puteți descoperi și alți oameni pasionați ca voi.

Pinterest – este varianta mai vizuală și jucăușă a Delicious, în sensul că puteți salva și grupa ceea ce vă interesează sub formă de imagini. Pinterest este tabla voastră de plută, plină de culori și idei! Puteți adăuga prieteni cu același preocupări și vizualiza colecțiile lor, puteți face schimb de idei din colecțiile voastre și puteți aduna la un loc cele mai minunate fotografii și proiecte din online, fără a pierde sursa directă a lor. Pentru a avea acces la Pinterest aveți nevoie de o invitație din partea cuiva care are deja cont la ei. Însă, odată ce veți avea cont, vă mărturisesc că vă veți îndrăgosti de acest site.

Google Reader – cu siguranță aveți bloguri sau site-uri preferate din domeniu, ale căror postări nu vreți să le ratați. Pentru aceasta, Google Reader este răspunsul meu. De ce? Pentru că este un sistem RSS (Really Simple Syndication), un agregator pentru resursele online care vă interesează. Astfel, alegeți site-urile care vă interesează și le salvați în categoriile pe care le creați. Îmi place Google Reader pentru că nu îmi aglomerează emailul cu fiecare postare nouă a vreunui site preferat, ci le adună pe toate acolo și le pot citi când doresc. Și, dacă vă place vreo idee și vreți să o împărtășiți, puteți trimite oricum un email, direct din Google Reader! Un dezavantaj al acestuia este acela că nu permite adăugarea anumitor site-uri, dar funcționează foarte bine la bloguri.

Ultimul, dar nu cel din urmă, celebrul Youtube – website unde puteți vizualiza sau încărca conținut video. Cum de multe ori, un videoclip este mult mai util decât explicarea în imagini, Youtube este o resursă importantă pentru creatorii și iubitorii de handmade. Pe Youtube găsiți tutoriale de toate felurile pe care le puteți organiza în foldere separate, pentru o accesare mai rapidă. Puteți, de asemenea, încărca videoclipuri, în limita a 15 minute cu propriile idei și tutoriale.

Așadar, fie că vorbim de text, imagine sau video – internetul vă pune la dispoziție instrumente foarte utile pentru descoperire, organizare sau împărtășire a resurselor și ideilor. Sunt curioasă, voi ce site-uri recomandați, înafara celor enumerate de mine?

Comentarii
5 Comments
  1. springflower24
  2. Amy
  3. springflower24
Share