Dulce și sărat cu Gabriela Iancu

Distribuie articolul:
Share

Milioane de fotografi amatori și profesioniști îmbrățișează astăzi conceptele fotografiei culinare. Steroetipul omului modern pune foarte mult accent pe întrebuințarea lucrurilor făcute manual și încurajarea artiștilor care își desfășoară creativitatea prin realizarea de lucruri care altădată nu puteau fi obținute decât cu ajutorul marilor producatori. La apogeul unor tendințe cât mai exclusivist întoarse către original și uman, fotografia și gastronomia se întâlnesc cât mai des în viețile oamenilor obișnuiți.

Cartea fotografică „Dulce și sărat” este prima carte realizată integral manual, cu tehnici și instrumente la îndemâna oricui. Cartea s-a născut din dorința de a crea și păstra legatura cu arta. Cartea a fost realizată în decurs de șase luni și dorește să scoată în evidența importanța fotografiei în viețile noastre cotidiene.

Momentele cele mai importante ale zilei, când ne așezăm la masă și comunicăm cu cei din jur, când mâncarea se transformă într-un act social, sau când singuri savurăm un desert preferat. De fiecare dată când actul de a ne hrăni ne surprinde, ne face să ne amintim cu drag de acel moment și să ne dorim să îl retrăim. Cartea „Dulce și sărat” adună în paginile ei rețete și fotografii pe care le putem împrătașii cu prietenii. În această carte veți găsi rețete ușor de realizat, inspirate din călătoriile Gabrielei în Franța, Italia, Statele Unite sau Republica Cehă. Designul, rețetele și fotografiile au fost realizate exclusiv în bucătăria din Republica Cehă, a Gabrielei Iancu.

„Dulce și sărat” este distribuită exclusiv prin Blurb, unul dintre cele mai populare site-uri de self-publishing din lume. Cartea este tiparită în Olanda și este disponibilă în limba engleză și română, și poate fi achiziționată aici.

Gabriela Iancu este creatoarea food blogului “What Liberty Ate”, un site care celebrează mancarea şi toate momentele fugare si delicioase ale vieţii, cu ajutorul unor fotografii senzuale. Gabriela a studiat designul grafic în Franța, și fotografia culinară în Cehia și colaborează cu reviste din Statele Unite și România, printre care și Atelierul.

 

gabriela iancu dulce si sarat

Comentarii
One Response
  1. liana
Share