CITEȘTI

Să-ți amintești de vară:tablouri cu scoici

Să-ți amintești de vară:tablouri cu scoici

Distribuie articolul:
Share

Ne-am găsit un proiect de vacanță care să ne amintească de vară, de plajă, de mare. De fiecare dată când suntem pe plajă culegem scoici, melci și pietricele colorate șlefuite de apa mării. Cu siguranță și voi ați cules astfel de comori. Proiectul nostru nu e greu, dar implică ceva dezordine – e însă o dezordine creativă pe care copiii o adoră. Îmi amintește de o reclamă la un detergent: Murdărirea este bună. Tablourile noastre au ieșit ușor ovale, ușor mălăiețe, dar micuței artiste îi sunt dragi, deoarece ea le-a făcut. Iată proiectul și materialele de care aveți nevoie:

Materiale: 2 căni de făină albă, 1 cană de apă, 1 lingură de ulei, 1 lingura de aracet, acuarele, scoici, o cană pentru tăiat, un bețișor pentru a face gaura, spray cu lipici, panglică pentru fundiță.

Etape:

1.Împarți apa în două recipiente: într-unul dizolvi aracetul, în celălalt pui acuarelă albastră.

2.Pui făina într-un bol, adaugi apa colorată, puțin câte puțin, iar cand o termini o adaugi pe cea cu aracet. Frămânți totul până devine un aluat.

3.Îți ungi mâinile cu ulei și iar framânți aluatul. Coca trebuie să devină uniformă ca și consistență și puțin elastică.

4.Întinzi coca în foaie de 0.5cm grosime și cu un pahar decupezi cercuri.

 

5.Faci fiecărui cerc o gaură în partea de sus. Pe acolo vei trece fundița.

6.Alegi scoici mai mici și le presezi ușor să intre în aluat.

7.Poți pune tablourile pe o suprafață unde vor rămâne să se usuce. Le dai cu spray cu lipici pentru ca scoicile să rămână la locul lor.

8.Aștepți 2 zile până se întărește aluatul, apoi prinzi câte o fundiță fiecărui tablou și le găsești un loc potrivit pentru a le expune.

Spor la lucru și vouă.

Ema

http://ema-decorations.blogspot.com/

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share