CITEȘTI

Interviu cu The Peacock

Interviu cu The Peacock

Distribuie articolul:
Share

Da ştiu ce o să spuneţi,  mereu afirm că m-am îndrăgostit de produsele artizanului căruia îi iau interviul. Dar nu ai cum să nu te îndrăgosteşti de gentuţele Oanei Petraş aka The Peacock. O gentuţă plic se potriveşte la orice ţinută şi oferă un aer şic posesoarei.

Mie îmi plac mai mult gentuţele marca The Peacock, dar rămâne între noi. Îmi plac mai mult gentuţele întucât am o mare pasiune pentru paporniţe, genţi în ultima vreme.

1. Cum ai ajuns la numele magazinului virtual The Peacock?

Numele „The Peacock” e inspirat de cerceii ţesuţi cu care am început acum 2 ani, pentru că aduc a pene de păun. Cei cu verde și albastru sunt de altfel preferaţii mei. S-a potrivit la fix, pentru că ador păunii şi culorile lor perfecte.
Pregătesc şi un magazin virtual, dar deocamdată am doar un blog şi o pagină de Facebook.

2. De unde ai pornit în această meserie dacă putem să o numim meserie? În ce material ai început să lucrezi iniţial?

Sunt pielar şi bijutier, cel putin aşa îmi place să cred, dar ucenic deocamdată şi designer pentru The Peacock.:)
Am început cu cerceii de care povesteam, mi-a plăcut foarte mult modelul acesta peruvian pentru că se pot combina o mulţime de culori şi de fire fine de bumbac şi mătase. Cu ocazia asta, am răsucit foarte multă sârmă şi am ţesut câteva sute de perechi de cercei.
Pietrele naturale sunt slăbiciunea mea, de la început lucrez cu pietre semipreţioase, perle, coral şi cristale, însă visez la unele mai puţin şlefuite.. şi la metale turnate.
Cu pielea totul s-a petrecut foarte rapid. Am cumpărat câteva bucăţi mai mici, viu colorate, pe care le-am transformat în cercei, bentiţe, coliere, brăţări și broșe. Întotdeauna m-au fascinat plicurile, așa că din prima bucată mai mare de piele am făcut unul. În colierele mai noi am vrut să combin pietrele cu pielea și cu metalul, dar și multă culoare.
Deși sunt mare iubitoare de animale, mă consolez la gândul că reciclez aceste resturi de piele pe care le folosesc în atelierul meu. Pe de altă parte încerc să folosesc materiale cât mai naturale.

3. La ce artişti/designeri de produs te uiţi? Pe care îi admiri şi consideri că te-au influenţat în stilul propus prin creaţiile tale?

Îi urmăresc mai mult pe colegii noștri de breaslă handmade și sunt foarte încântată de ideile, de pasiunea și de evoluția lor.
Îmi place designul scandinav și cel japonez, dar nu sunt la zi cu artiștii lor. Nu petrec prea mult timp urmărind moda și în general mă feresc de influențe. Îmi doresc ca accesoriile pe care le creez să poată fi purtate cu stil indiferent de sezon sau modă, să fie speciale și vesele, dar și utile și durabile.

4. Cine este Oana Petraş ? Dă-ne câteva repere biografice care te-au îndrumat să creezi produse handmade.

Sunt Oana, am 28 de ani și sunt șireată (am găsit și traducerea asta pentru „crafty”:)). Am studiat artele plastice doar timp de 3 ani, în școala generală, în rest alte lucruri neinteresante.. De curând mi-am pierdut job-ul de corporație și asta s-a dovedit a fi cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat în ultima vreme. Din aprilie sunt artizan cu normă întreagă.
Cred că totul a pornit de la bunicile mele și de la mama mea, ele au făcut mereu câte ceva minunat de mână, dar și de la tatăl meu care ne făcea hărți pentru școală și care are cel mai frumos scris (de mână și de tipar). Mi-am petrecut cea mai mare parte a copilăriei pe pătură, croind haine pentru păpuși, m-am jucat puțin la mașina de cusut, mai târziu am început să desenez, activitate pe care aș vrea să o reiau..

5. Cum arată și ce cuprinde atelierul The Peacock?

Atelierul meu cuprinde o masă de lucru și un scaun, două rafturi, multă piele, ață, pietre, sârme, lanțuri, diverse textile și lipici. Este o cameră cu vedere spre pădure, deci am liniște, aer curat, cer liber și un alt fel de verde în fiecare lună. Are și un balcon unde mă relaxez pe o pernă mare portocalie, bineînțeles, tot handmade.

6. Care a fost cel mai interesant feedback pe care l-ai primit la adresa produselor tale?

Toate clientele mele sunt extrem de simpatice, spun că se bucură de produse și că sunt exact cum și le doreau, iar eu pot doar să sper că e așa.
Cele mai multe sunt încântate de mirosul plicurilor (piele+prenadez). 🙂

7. Ce planuri artizăneşti ai pentru viitor?

Incă nu știu în ce direcție mă va duce noua mea meserie, îmi fac mai mult planuri pe termen scurt, pentru că ideile bune imi vin pe parcurs, dar și pentru că munca în sine în atelier e foarte importată pentru mine. Mi-ar placea ca în viitor să lucrez într-un atelier de bijuterie, să continui cu pielăria și să devin designer.

8. Care consideri că sunt creațiile tale cele mai reușite? Fii cât se poate de subiectivă, vrem să ştim care este produsul creat cel mai drag.

Cel mai mult îmi plac plicurile din piele, dar să fie mai multe la un loc cum sunt în fotografia atașată.:D De altfel, cel puțin ca tehnică cele mai noi plicuri sunt și cele mai reușite.

9. Care e cea mai mare realizare a ta în domeniu?

Deocamdată nu consider că am avut realizări notabile, dar sunt foarte mulțumită de faptul că reușesc să mă întrețin făcând ceea ce-mi place, de tehnica pe care o stăpânesc acum și de felul în care evoluează The Peacock.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Anca Adela

    12 august

    Felicitari Oana! Ma bucur pentru tine!

    • Oana

      12 august

      Multumesc frumos! :):*

  2. Bobi

    11 august

    felicitari 😉

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share