Înghețată din fetru

tutorial handmade inghetata de fetru
Distribuie articolul:
Share

Săptămâna trecută am vizitat o prietenă dragă, mămică şi ea şi cum la oameni dragi nu mergi cu mâna goală, am hotărât să fac ceva pentru fetiţa ei de 3 ani jumate, un bulgăre de veselie cu ochi superbi. E vară şi m-am gândit că îngheţata ar fi cea mai potrivită, îngheţată din fetru, în trei arome diferite.

Sunt foarte uşor de realizat, nu vă păcălesc, eu le-am terminat în mai puţin de două ore. Sunt un cadou excelent în această perioadă pentru copiii voştri sau pentru cei pe care îi vizitaţi. Sper ca imaginile să vă ispitească să coaseţi şi voi aceste jucarii.

Acesta e cornetul. Şablonul l-am făcut dintr-o coala albă aşa: am desenat o linie de aproximativ 10-11 cm, am trasat aceaşi distanţă într-un semicerc pe care l-am făcut cât am crezut de lat.

tutorial handmade inghetata de fetru

 

 

Apoi am cusut linii de culoare maro, ca şi cum aş haşura bucata de fetru. Am îndoit-o în două şi am cusut marginea exterioară, obţinând un con pe care l-am întors pe faţă.

 

tutorial handmade inghetata de fetru

Acum globurile de îngheţată, pe o bucată de fetru colorat am trasat un cerc (puteti folosi o farfurie rotundă, ori o cutie de prăjituri; al meu a avut diametrul de 12 cm), l-am decupat şi am cusut de mâna pe marginea acestuia.

 

tutorial handmade inghetata de fetru

L-am umplut cu melană (sau vatelină, cum i se mai spune), am strâns aţa şi am facut un nod. Pentru siguranţă, am mai cusut pe diagonală de 3-4 ori.

 

tutorial handmade inghetata de fetru

Am umplut şi cornetul cu melană (vatelină) şi am ataşat globul cu o cusătură măruntă. Am folosit aţă de culoarea cornetului, astfel nu se vede prea tare.

 

tutorial handmade inghetata de fetru

„Parcă îi lipseşte ceva” mi-am zis la final, aşa că am mai pus câteva bucăţele de fetru deasupra. Eu le-am cusut, însă de vreţi să scăpaţi mai repede, le lipiţi ori puteţi folosi mărgele colorate. Acum e mai delicioasă îngheţata dacă are fulgi de ciocolată sau bucăti de alune, nu-i asa?

 

tutorial handmade inghetata de fetru

Sper că tutorialul pentru îngheţata de jucărie, din fetru, e uşor de urmărit. Dacă aveţi întrebări, sunt aici să vă răspund cu mare drag.

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

  1. codruta

    31 august

    multumesc! si pentru ca nu m-ai lasat singurica 😛 te pupacesc dulce

  2. Larisa

    16 august

    Foarte dragut si usor de urmarit. Felicitari!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share