CITEȘTI

Parcul Grădina Icoanei devine Grădina cu Artişti...

Parcul Grădina Icoanei devine Grădina cu Artişti

Distribuie articolul:
Share

Desculţi în Parcul Grădina Icoanei, la un picnic cu artişti,

pe 27 şi 28 august

Picturi pe biciclete şi şosete, în GRĂDINA CU ARTIŞTI

Sâmbătă şi Duminică, 27 şi 28 august a.c., în parcul Grădina Icoanei (Bucureşti, sector 2) pentru toţi iubitorii de artă, se deschide „Grădina cu Artişti”.

Evenimentul, aflat la cea de-a 4-a ediţie  se va desfăşura între orele 11:00 şi 20:00 şi cuprinde o serie de ateliere de creaţie artistică (pictură, aerografie, modelarea ceramicii, fotografie, atelier de reciclare creativă a deşeurilor) şi o expoziţie cu vânzare de bijuterii, haine şi accesorii „hand-made”. Grădina cu Artişti se va anima, în ultimul weekend de august şi prin: jonglerii, dans irlandez şi cântări la chitară.

Amatorii de artă, sub diversele ei forme de manifestare, sunt invitaţi să-şi exerseze talentul la atelierele de creaţie amenajate în Grădina cu Artişti şi să-şi aleagă cadoul preferat de la expoziţia de „hand-made”.

Evenimentul, susţinut de Primăria Sectorului 2, îşi propune să promoveze arta, lucrul manual şi dezvoltarea creativităţii personale, prin participarea comună, a artiştilor şi a publicului larg, la ateliere de creaţie. Artişti pricepuţi, veniţi din toată ţara, vor încerca, timp de două zile, să dezvăluie celor interesaţi câte puţin din secretele: picturii, prelucrării lutului şi ale bijuteriilor „hand-made”.  Din Grădină nu vor lipsi artiştii împletitori de codiţe cu aţă colorată sau jongleriile cu foc.

La pictat de biciclete, cu aerograful

Printre noutăţile acestei ediţii se numără taraba cu biciclete Bate Şaua Să Priceapă Iapa, de la care posesorii pot pleca cu un vehicul personalizat prin aerografie (tehnică modernă de pictat, ce implică folosirea unui dispozitiv numit aerograf, care pulverizează vopsea folosind un jet de aer, cu ajutorul unui mic compresor). La taraba cu biciclete amatorii vor învăţa şi câteva trucuri despre cum se reciclează  piesele de bicicleta, precum lanţul sau camerele, transformându-le în podoabe şi alte decoraţiuni.

Desculţ în Parcul Grădina Icoanei, la picnic cu artiştii

Parcul Grădina Icoanei va deveni în zilele de 27 şi 28 august cel mai potrivit loc din Capitală pentru un picnic cu artiştii. Vizitatorii care vor veni desculţi vor avea posibilitatea de a pleca cu o pereche de şosete pictate manual la atelierul de pictură.

Terapii alternative în mediul urban

În cadrul evenimentului Gădina cu Artişti, amatorii de terapii alternative vor avea posibilitatea să participe la ateliere de masaj facial şi de yoga acrobatică. În cadrul atelierului de yoga acrobatică se vor practica atât exerciţii individuale cât şi de grup, accesibile tuturor participanţiilor care au un minim de curaj şi de curiozitate.

Mai multe informaţii se pot găsi pe blog-ul evenimentului.


Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. ola ola

    22 august

    Ai remarcat foarte multe lucruri interesante in articol! ps Misto website .

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share