CITEȘTI

The Fly (street artist in training)

The Fly (street artist in training)

Distribuie articolul:
Share

Tocmai mi-am achiziţionat un tablou marca The Fly, a fost o adevărată aventură să ajungă la mine. Multe telefoane, multe persoane implicate, dar a meritat, tabloul arată superb.

Cum noi pe roll-up-ul Atelierul am scris că promovăm artă urbană pe lângă cea a designerilor de obiecte, iată al doilea interviu din această categorie.

1. The fly, de ce The fly şi nu un alt nume?

Când  am început să mă ocup aşa mai serios de stencil am zis să  îmi  caut un nume, m-am tot  gândit  şi a  ieşit “musca  tzetze”, după   am început să iau  legătura cu tot felul de  oameni: The monk şi  The orion,  doi tipi care  fac  la rândul lor  stencil şi  sunt raspunzători de  stencil.ro , în acel moment am vrut să  fiu şi eu un “the”,  şi am  decis să  fiu “The Fly”.

 

2. Cum ştiu că nu vrei să-ţi dezvalui numele real, spune-ne ce face The Fly în timpul liber, de unde îşi procură materialele de lucru, cum arată atelierul său?

Păi, sincer  am  cam început să  îmi dezvălui numele real, am  avut ceva proiect cu primaria din Botoşani şi Peace Corps  un ONG înfiinţat  în USA  şi am fost nevoit să îmi dau numele, de  atunci  nu mă mai feresc  aşa tare să  îmi  dau numele adevărat.

The fly în timpul  liber  pierde vreme a la  pc, e proaspăt admis la facultate de automatizări şi calculatoare din Iaşi, şi e mândru de  asta.

Materialele  le  procur   atât din Botoşani (cartoane , cuttere,  scotch etc.)  cât şi din Bucureşti (sprayuri).

Atelierul meu   spre nemulţumirea mamei, e chiar camera mea , cel puţin momentan,  din octombrie va fi camera de cămin, dar  unele dintre cele mai importante desene  făcute   au fost gândite şi decupate  în  propria camera .

3. Pe unde ne întâlnim cu lucrările The fly?

În Botoşani sunt cele mai multe lucrări, dar nu numai , am mai desenat şi prin Cluj , Bucureşti (faţada Hooligan shop), şi  sper că  încet, încet  pe pereţii cât mai multor oameni, sub formă de tablouri .

 

4. Inginer sau street artist, care meserie sună mai bine?

Cred că  inginer , stencilul bazându-se mai multe  pe lucruri exacte, adică  să decupezi cu precizie, la stencil nu poţi face retuşuri. Cât despre  street artist  cred că mai am până atunci, momentan nu consider artă ceea ce fac  .

 

5. Cum ai aflat de revista Atelierul?

Am aflat de  revista  Atelierul de pe  blogul lui Glappy, după  care am văzut un interviu tot cu el pe site-ul vostru .

6. Pe unde o să bâzâie The Fly în viitorul apropiat?

Păi sper  să particip pe  27 la ceva concurs în Suceava, pe   15-17  septembrie  voi fi  la FIG în Timişoara , sincer  cred că  acesta  e un lucru important pentru  mine, că am fost admis la acest festival  şi din octombrie  voi fi în Iaşi.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share