Inspirație geometrică – Chevron

chevron zig-zag haine handmade
Distribuie articolul:
Share

Modele geometrice au fost întotdeauna cele mai accesibile pentru artiștii și artizanii începători. Aparent sunt ușor de realizat și nu cer un efort creativ exagerat. De multe ori sunt trecute cu vederea și catalogate ca fiind „prea simple” de către artiștii „serioși” dar ce uită ei este că tocmai din această simplitate reiese și frumusețea lor. Realizat corect un model geometric poate fi vesel, modern, plin de viață sau pur și simplu uimitor.

Modelul geometric de care vreau să vă vorbesc azi se numește chevron și este aplicat în handmade în forma sa continuă mai des întâlnită la noi sub numele de zig-zag.

Chevron-ul tradițional este un V întors și-a fost folosit din cele mai vechi timpuri pentru a decora scuturi și flamuri, insigne și uniforme oficiale, elemente arhitecturale și obiecte artizanale. Recent popularitatea modelului a crescut enorm iar acum îl găsim reprezentat pe orice, de la covoare la căni de cafea. Mai jos vă voi prezenta câteva obiecte care scot în evidență frumusețea și versatilitatea modelului.

chevron accesorii handmade

Cercei chevron pictați pe lemn

Medalion chevron din lemn și plastic

Colier din mărgele

Pandantive chevron

Inel chevron

Cercei din panglică

În ceea ce privește materialele textile chevron-ul se poate face prin îmbinarea ingenioasă a unui material în dungi, se poate printa (screen-print) sau se poate folosi materialul deja imprimat.

chevron zig-zag haine handmade

Rochie chevron

Geantă textilă

Portofel chevron

Rochie din material în dungi transformat chevron

Rochie chevron

Clutch chevron

Și bineînțeles, nu putem uita de obiectele decorative:

chevron obiecte decorative tutorial handmade

Covor chevron – tutorial

Invitație

Rama foto

Dulap decorat

Wall art din cutii – tutorial

Vase de ceramică

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. Idei Cusute

    3 septembrie

    Foarte vesel articolul tau! Si am mai aflat ceva 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share