Recenzie: Patterns in Polymer

Distribuie articolul:
Share

Patterns in Polymer este o carte de ‘specialitate’ care se concentrează pe o tehnică derivată din mokume gane, numită de Julie Picarello imprinting. Julie este cunoscută pentru piesele realizate în acest stil, iar proiectele din carte acoperă toate tipurile de mărgele și pandantive create de ea până la publicarea cărții.

Cartea conține un capitol introductiv despre lutul polimeric, trei capitole despre tehnica imprinting și cum se fac mărgele și pandantive folosind-o, și apoi 11 proiecte.

Capitolul introductiv despre lutul polimeric este destul de scurt și nu sunt prezentate tehnici de bază gen skinner blend, dar informațiile sunt suficiente pentru a reliza oricare dintre proiectele din carte. După ce am văzut în două cărți despre lutul polimeric capitole introductive destul de extinse care spuneau aceleași lucruri, m-am bucurat că aici nu s-a pierdut vremea cu așa ceva – cartea nu este o carte de introducere în lucrul cu lutul polimeric, și oferă doar ce este necesar pentru ce își propune să ne învețe.

Celelalte două capitole introductive sunt dedicate culorilor și uneltelor, două elemente foarte importante în această tehnică. Uneltele sunt foarte ușor de găsit și cu puțină imaginație, se pot găsi mult mai multe și se pot realiza modele foarte interesante. Singurul obiect necesar este o mașină de paste – se pot face straturile fără, dar nu cred că merită efortul, și nici rezultatele nu vor fi la fel de bune.
Pentru toate proiectele sunt incluse rețete pentru culori și în capitolul dedicat culorilor Julie ne prezintă și o culoare nouă, perfectă pentru mixarea unor culori mai interesante.

Tehnica mokume gane are puține reguli și modelul final ține de culorile și uneltele folosite și modul în care acestea sunt aranjate. În capitolele despre tehnica imprinting sunt sfaturi care ne ajută să alegem culorile, să lucrăm mai ușor și să obținem mărgelele și pandantivele așa cum ni le dorim, fără deformări și surprize neplăcute.

Proiectele sunt clar explicate, cu multe poze și pe lângă pandantive, mărgele și coliere cu tehnica imprinting mai sunt și două proiecte puțin diferite: obținerea unui model repetitiv ‘lizard tail‘ și cercei ‘pendulum’.

Această carte prezintă tehnica mokume gane în forma creată de Julie Picarello și este perfectă pentru cei cărora le place acest stil.

Nume: Patterns in Polymer
Autoare: Julie Picarello
Limba: engleză
Număr pagini: 95
Număr proiecte: 11
Web: Pe contul de Flickr găsiți toate creațiile lui Julie Picarello

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share