Hello, my real name is not Ache 77

Distribuie articolul:
Share

Urmează FIG în Timişoara şi am avut onoarea (până acum) să iau interviul la doi dintre participanţiile la acest eveniment (vă ţin pumnii). FIG sau Festivalul Internaţional de Grafitti din Timişoara va avea loc la jumătatea lunii septembrie şi de abia aştept să primesc poze de la eveniment. Nu am cum să ajung.  Azi este rândul lui Ache77 să ne prezinte creaţiile lui, să ne spună câte puţin despre cum alege subiectele, pe unde se găsesc grafitti-urile sale.

 1. Ache 77 este un nume insolit, de unde a pornit şi de ce 77, nu-mi spune că 77 este anul naşterii?

Ache mi se spune de când mă ştiu, e o poreclă din copilărie. În ceea ce priveşte 77 nu este anul naşterii, (am abia 20 de ani) doar că îmi place cifra 7. Îmi place atât de mult încât am hotărât să o adaug în dublu exemplar lui Ache.  Asa a apărut Ache77.

  2. Cum ai început să practici street art? Cine ţi-a pus prima data tubul de vopsea în mână?

Sincer să fiu nici nu prea ştiu cum m-am apucat. Am avut mai multe tentative până să mă apuc serios de treabă. Prima tentativă a fost undeva prin clasa a 8-a când am început să decupez stencil-uri one layer împreună cu un coleg de clasă şi să le dăm împreună pe stradă, dar ne-am lăsat repede. Au urmat vreo 3 ani de pauză, până când, în clasa a 11-a m-am reapucat, de data asta trecusem la multi layers. De atunci mă ţin de treabă.

 3. Sunt sigură că ai o lucrare favorită, spune-ne care este aceea şi de ce?

Bineînţeles că am. Primul stencil realizat la dimensiuni mari este preferatul meu din mai multe motive. A  fost cea mai mare lucrare pe care o făcusem până atunci, un portret de 2.5 x2m. Mi-a plăcut locul unde am amplasat-o, cum a ieşit, iar la realizarea ei am lucrat împreună cu prietena mea, care mi-a fost ajutor de nădejde.

 4. Am văzut pe FB-ul tău că eşti din Bârlad, dar prin ce oraşe mai putem vedea creaţiile tale?

Înafară de Bârlad, am mai dat prin Vaslui, Constanţa, Eforie Nord, Vama Veche, Firenze şi Prato/Italia deocamdată. Abia m-am apucat serios de treabă, aşa că lista abia a fost începută.

 5. Te-ai gândit vreodată să realizezi lucrări în serie?

Sincer nu m-am gândit niciodată până acum.Cum am mai spus, sunt abia la început. Poate că la un moment dat, în viitor voi realiza şi lucrări în serie.

 6. Cum ai aflat de revista Atelierul?

Site-ul revistei Atelierul mi-a fost recomandat de un prieten căruia i-am desenat pe o pereche de teneşi. După ce a văzut rezultatul m-a întrebat dacă am auzit despre revistă şi mi-a sugerat să intru pe site să văd despre ce e vorba. Asta am şi făcut:)

 7. Care este meseria ta de bază care scrie pe diplome?

Diplomele sunt în curs de redactare. Deocamdată am fost admis la FEAA la Iaşi, profil stiinţe economice.

 8. La ce artişti te uiţi?

Îmi plac foarte mult C215,  Blu, Snub23, Banksy, Jeff Aerosol, Logan Hicks şi lista poate continua, însă cei enumeraţi sunt printre preferaţii mei.

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

  1. soda

    12 septembrie

    mult succes in continuare Ache ! 🙂
    big up !

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share