Inspirație tehnică – ștampilele

stampile handmade
Distribuie articolul:
Share

Când auzim de ștampile cei mai mulți dintre noi ne gândim la cerculețele alea anoste folosite de firme și instituții ca un semn de validare pe documente. O mai mică parte dintre noi se gândesc la ștampilele de scrapbooking – forme frumoase și complicate, decupate cu laser în silicon, pe care dacă vrei să le folosești trebuie să mai cumperi și o placă acrilică și fel de fel de tușuri, și de care, până la urmă te plictisești destul de repede pentru ca ies perfect de fiecare dată și dau creațiilor tale impresia de obiecte lucrate în serie.

Astăzi vreau să vă prezint câteva variante de ștampile handmade – unele foarte simple care nu presupun mai mult decât un măr tăiat în două sau un dop de plută înmuiat în vopsea – iar altele mai complicate pentru cei care se încumetă să sculpteze în lemn sau în guma de șters. Pentru aceste ștampile trebuie să țineți cont de un singur lucru – adaptați tipul de culori folosite (tuș, acrilice, vopsele textile etc) la materialul pe care vreți să transpuneți ștampila, iar dacă nu aveți vopselurile potrivite atunci puteți întotdeauna să strângeți câteva plante colorate și să le bateți bine cu un ciocan.

stampile handmade

Ștampile din mere – tutorial

Ștampile vegetale

Frunze ștampilate – tutorial

Ștampilă – dop de plută

Ceramică ștampilată cu dantelă

Ștampilă – gumă de șters

stampila handmade tutuorial

Ștampilă pană – tutorial

Ștampilă sculptată în lemn

Ștampilă decupată în gumă – tutorial

Ștampilă pe făcăleț – tutorial

Ștampilă – ață pe lemn

Metode de îngrijire a ștampilelor

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

  1. […] face o ștampilă dintr-un burete sau dintr-un cartof, mai multe idei pentru ștampile găsești aici. Dacă ai deja o ștampilă sau dorești să pictezi steluțele, poți sări acest […]

  2. mayabijoux

    12 septembrie

    Mai mult decat perfect articolul.De ceva zile tot caut idei pentru stampile,cum sa-mi fac singura.Zazine,iti multumesc din suflet pentru articol,pentru idei,pentru…pentru tot ce se gaseste aici.
    P.S:Mi-ai facut o asa pofta de mere…Am fugit sa-mi iau si eu 2-3 sa pap. :*

  3. Idei Cusute

    12 septembrie

    Foarte inspirat articolul si ademenitor 🙂 atatea culori si forme minunate! Am o carte cumparata de mult din Franta si mi-ai adus aminte de ea. Am incercat o singura data cu felii de portocala, dar e o optiune minunata pentru orice material prea simplu pentru a transmite ceva 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share