Nocturna incubator107

Distribuie articolul:
Share

Curioși, căutători, curajoși și călători,

Chemați-vă insomniacii la OCTurna – Lunga Noapte a Atelierelor incubator107 – pe 1 octombrie de la 20.00 până în zori, în cuibul din Popa Nan, 82.

Facem de toate, ne zbatem, chiuim și ne rotim, orice numai să nu adormim! Hai să ne ținem treji unii pe alții – mai întâi cu un poi, un diabolo și-o minge! Apoi gata spargem gașca – băieții la desene geometrice, fetele la decorat brioșe – focus! Și acum hai pe cai! Sărim, ne învârtim și ne sucim peste capre la parkour VERSUS tumbe din trecut în viitor cu tarot. Un ceai tare pentru adormiți, o bere rece pentru încălziți.
O luăm de la cap – ne punem mâinile la treabă, și nu ne mai oprim din quilling versus origami – cine îndoaie pe cine? Hai să fim isteți! Facem aparate în cutii de chibrituri și legăm destine cu ace și ață! Suntem dați dracu’! Așa că hai să privim realitatea în față, cu umor și Tudor Mureșanu. Și când vine miezul nopții sărbătorim – câți? – nu mai puțin de 6 incubatoriști convinși! Împreună creștem mari și nu dormim niciodată!

Te fac o rumba și dacă ai obosit ia și-ascultă de la cei mai mari – Cosmin Gogu, gazda din Popa Nan,82, își dă în vileag secretele de mentor fotograf. Hai să-i transformăm cuvintele în bijuterii caligrafice și-apoi să medităm la tot ce-am auzit. Dormi? Nu dormi că te ard! Trucuri, jonglerii și focuri cu TRICTRUC107 și prietenii. Noi scheme, noi fițe, noi noi! Și ca să nu credeți că suntem răi, să trecem la bune maniere și la reciclare creativă. Cetățeni model la 3 dimineața. Și e timpul să fim darnici, pofticioși și mari negustori la licitația TROC somnambul. Ora 4 a venit, domnul Ene a sosit! Fugim de el peste hotare la scandinavi și arabi. Hai s-o experimentăm și pe-asta! Și dacă tot nu te dai treaz, provocarea ultimă: ești alchimist parfumier sau haiduc cu arc?

Până să te dumirești Drumcafe te-a luat cu răsăritul. Bate toba!!! Te ține? Ține și tu o tobă și hai să speriem somnul și să aducem visele! Cât ne țin capacele, cât ne ține urechile, cât ne ține incubatorul! Ia-ne urma și hai cu noi!

 

Comentarii

Mihaela Ion este manager cultural cu o experienţă de peste 17 ani în cadrul industriei creative şi culturale româneşti şi cu un doctorat în istorie. Pe lângă educaţia universitară dedicată istoriei artei, Mihaela s-a specializat în domeniul managementului cultural în Londra şi Paris prin bursele acordate acesteia, de către Fundaţia Gabriela Tudor şi Ministerul Culturii din Franţa. Este co-fondatoare a Revistei Atelierul (Asociaţia Atelierul de Creaţie) şi a proiectelor generate de această comunitate internaţională: "Creative Night Talks", "Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs". Este evaluatoare independentă pentru diferiţi cofinanţatori publici. Curatoriază expoziţii în diferite galerii de artă şi spaţii de consum de artă, din România şi străinătate. Este International Board Member AICA (Asociaţia Internaţională a Criticilor de Artă) şi membră a departamentului de Digital Strategies a aceleiaşi asociaţii. https://mihaelaion.com/

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share