CITEȘTI

„Cuprins” – un proiect de educaţie nonformală marc...

„Cuprins” – un proiect de educaţie nonformală marca Artwe

Distribuie articolul:
Share

Artwe începe înscrierile pentru sesiunea de workshop-uri şi ateliere educaţionale ce va avea loc pe 5 noiembrie, la Atelierul de Producţie, cu prilejul lansării proiectului „Cuprins”.

Prin aceată iniţiativă, Artwe doreşte să pună bazele unei comunităţi de cititori în care lectura să joace un rol important în viaţa consumatorului de cultură urbană. Astfel, evenimentul de lansare se va desfăşura pe parcursul întregii zile, prima parte urmand a fi dedicata persoanelor şi/sau organizaţiilor ce au acelaşi obiectiv de a promova cultura prin mijloace de învăţare nonformală, iar seara va fi rezervata unui party cu trupe romanesti.

Participanţii sunt invitaţi să propună metode inedite de educaţie nonformală, punând accentul pe caracterul participativ şi experenţial şi stabilind obiective clare de învăţare. De asemenea, aplicaţiile propuse vor trece prin filtrul creativităţii şi al interacţiunii cu publicul, „Cuprins” reprezentând în sine un mijloc de educaţie nonformală. Accesul publicului la atelierele selectate se va face gratuit.

Pentru a putea participa cu ideile lor de ateliere, workshop-uri sau alte metode de învăţare, la evenimentul de lansare „Cuprins”, ONG-urile şi persoanele interesate pot aplica cu un mail la adresa [email protected], până pe 12 octombrie. În mail vor fi specificate atât numele organizaţiei sau al persoanelor care se vor implica in proiect, precum şi metodele de învăţare utilizate, cu o descriere detaliată a fiecărei activităţi pe care o vor desfăşura.

“Cuprins” este un proiect menit să crească  interesul pentru citit şi să faciliteze accesul publicului larg la diferite medii culturale și informaționale. Astfel, începând cu luna noiembrie, în locaţiile LaScena, Shift, GodotTeatruCafe, GreenTea şi în mansarda celor de la Incubator107 iubitorii de lectură vor avea la dispoziţie biblioteci Artwe în care se vor regăsi aproximativ 800 de titluri din diverse domenii de activitate. Sistemul de împrumut funcţionează după o singură regulă: oricine poate împrumuta o carte atâta timp cât va lăsa alta în schimb. Titlurile împrumutate vor putea fi lăsate ulterior în oricare dintre locaţiile partenere.

„Cuprins” este un proiect iniţiat de Asociaţia Artwe cu sprijinul Atelierul de Producţie, Shift, LaScena, GodotTeatruCafe, GreenTea şi Incubator107.

Comentarii

Teodora Vlădescu (aka Zazine) a absolvit cursurile Universității București, Facultatea de Istorie, secția Istoria Artei şi ale masteratului Istoria Artei şi Filosofia Culturii. Din 2010 lucrează ca graphic designer şi DPT (a colaborat cu numeroase ONG-uri, Cel.ro, editurile Herald și ACT și Politon), şi este partea vizual-creativă a asociaţiei Atelierul de Creaţie.

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share