Pasărea fermecată

Distribuie articolul:
Share

Cu ceva timp în urmă am făcut în camera fetiței mele un copac fermecat cu flori mari și colorate (din pâslă). Ne-am inspirat din Nutcracker Ballet al lui Tchaikowsky. Iar de curând i-am adăugat păsări mici din fetru colorat. Când le-am confecționat m-am gândit mai întâi că ar putea să stea foarte bine si prinse de perete pur și simplu, apoi mi-a venit ideea să le prind în copacul cel minunat; mai ales că fetița mea zice că și ele sunt fermecate.

 

Iată cum se face:

Materiale: fetru colorat, mărgele, panglică, polyfill, ac și ață, foarfece.

Etape:

1. Pentru o pasăre am folosit două pătrate de fetru portocaliu 10×10 cm. Forma am desenat-o mai întâi pe o hârtie ca o picătură de apă. Am prins hârtia pe fetru și am decupat două forme identice. Ele vor fi cusute împreună.

 

2. Pentru aripă am folosit fetru mov (pentru contrast). Forma aripii e aceeași: ca o picătură, însă e mult mai mică – aproximativ 3 cm în lungime. Am tăiat câte două forme pentru a fi prinse pe ambele părți ale păsării.

3. Acum ai două forme de pasăre și două aripi. Am făcut ciocul din fetru portocaliu, dar altă nuanță. Ciocul e o fâșie îngustă pe care o vei plia și o vei coase.

 

4. Dacă vrei, în timp ce coși aripa, prinzi și mărgele. Mai întâi coși ambele aripi, adaugi ochii (tot din mărgele) și apoi prinzi cele două bucați ale păsării.

 

 

5. Prinzi cele două bucăți și când ajungi la cioc, pliezi bucată de material pentru cioc în două și o coși acolo unde ți se pare că ar trebui să fie un cioc.

6. Poți să umpli figurina cu polyfill.

7. Acum e gata. Atașează-i o panglică pentru a o agăța. Și găsește-i un loc potrivit unde să stea și … să ciripească.

Spor la lucru!

 Ema

 

 

Comentarii

ARTICOL RECOMANDAT

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Share